sziasztok!12 éves vagyok és belekóstoltam a testépítésbe.Már elég sok dolgot tudok,bár az étrendem még nem az igazi.Mostanába tudtam meg hogy nem kéne ennyi idős korban testet építeni,legalább is sokan ezt mondják,meg hogy nem fogok normálisan nőni.Igazából nem akarok marha nagy izmokat,csak szép kiegyensúlyozott testet.Milyen súlyzós gyakorlatokat végezhetek,amitől nem lesz semmi bajom,illetve hogyan,mennyit edzek,esetleg sajáttestsúlyos edéssel is lehet szép izmokat pakolni?Hogyan edzek?
Még vagy 3-4 évig ne menjen súlyzós edzés. Jó lesz neked a fegyencedzés is, azzal is fogsz fejlődni.
2014. máj. 8. 19:23
2/11 anonim válasza:
a 12 évest és a testépítést légyszíves ne említsd egy mondatban.
2014. máj. 8. 19:26
3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.De fegyencedzéssel gyorsan tudok fejlődni,izmos lenni?
2014. máj. 8. 19:38
4/11 anonim válasza:
Azzal is jól tudsz fejlődni. Súlyzóst azért nem ajánljuk, mert még fejlődésben vannak az ízületeid, gerinced és ha túl nagy súllyal edzenél, akkor tönkrevágnád vele.
2014. máj. 8. 19:41
5/11 anonim válasza:
Biztosan lepontoznak, de azt azért elmondanám hogy mikor kisgyerekekkel kemény fizikai munkát végeztettek, mit tudom én csilléket tologattak egy bányában vagy ilyesmi sem álltak meg feltétlenül a növésben.
A másik meg hogy a súlyemelést, mármint az olimpiai súlyemelést is 12-14 éves korban szokták elkezdeni. Egy csomót guggolnak meg minden és mégsem állnak meg a növésben.
Megint más; az olyan izolációs gyakorlatoktól, mint mondjuk a bicepszhajlítás vagy a tárogatás, ha egy relatíve kis súllyal végzi és magas ismétlésszámmal, miért is állna már meg a növésben?
Szóval vannak kételyeim, de azért menj a biztosra és 15 éves korodig eddzél a saját testsúlyoddal!
2014. máj. 8. 19:43
6/11 anonim válasza:
És ki írt ilyet, hogy megáll a növésben?
2014. máj. 8. 19:44
7/11 anonim válasza:
Gyengék még az ízületeid, nem tenne jót nekik. Saját testsúlyos gyakorlatokat csinálj, minimum 2 évet várj még a vasakkal.
2014. máj. 8. 19:51
8/11 anonim válasza:
Nem a te válaszaidra reflektáltam kedves Zsolt, hanem a kérdezőnek a kérdésére; ő maga írta, hogy most tudta meg, hogy a súlyzózástól nem fog normálisan nőni.
2014. máj. 8. 19:52
9/11 anonim válasza:
12 évesen is nyugodtan mehet a súlyzós edzés, a lényeget LekvárosPad. fogalmazta meg: kis súllyal sok ismétlés. Gondolok itt 20-30-as ismétlésszámokra gyakorlatonként, vagy még többre , ehhez kell megválasztani a súlyt. Így semmiféle bajod nem lesz tőle, (nem állsz meg a növekedésben) szépen fogsz erősödni és izmosodni ha a kaja is rendben van
2014. máj. 9. 19:35
10/11 A kérdező kommentje:
most azért eléggé elszomorodtam,de elhiszem amiket mondtok.Azért a súlyzózást nem hagyom abba,de kisebb sulyokkal fogok edzeni,meg gerinckímélő gyakorlatokat fogok csinálni,meg persze saját testsúlyos edzést,meg futni fogok.Így jó lesz?(amugy köszi a válaszokat)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!