Miért nem érzem fekvenyomásnál a mellemet?
Itt kivalaszthatod az egyes izmokat, mindegyikhez van pelda:
Mindenképpen ajánlott technika lenne mielőtt "lemondasz" a rudas fekve nyomásról:
-a mozgástartomány felső harmadát hagyd el, így folyamatos feszülés alatt lesz a mellizmod
-lassú, kontrollált negatív szakasz; robbanékony, de persze még mindig kontrollált pozitív
-kisebb súly
-15-20-as ismétléstartomány
Így szinte biztos, hogy érezni fogod, ha rákoncentrálsz. Ha érzed, akkor következő edzésre csökkentheted az ismétlésszámot, növelheted s súlyt.
Technika és jó lesz.
Én heti 2x mellezek, Hétfőn és Pénteken. 1-1 nyomó gyakorlat megy meg Tárogatással ferdepaon meg hasonlóval kiegészítve.
Így sikerült a mellem is felhoznom meg a fekvenyomásomon is javítanom rendesen.
A súlyt nem nyomd ki egészen, semmi értelme. Csak addig ameddig a mell dolgozik rendesen, kb középuton állj meg és engedd le egészen a melkasodra a rúdat és jó lesz.
Dolgozz nagyobb súllyal 8-10 ismétléseket, piramis módszerben, ha bizonyos súlyal fog menni 12 ismétlés is, rakj még +5 kg fel rá és próbáld meg 7-8 ismtélést.
Így sikerült nekem annó 70 kg-ról 90-re menni.
Én 196 cm magas vagyok,szintén hosszú karral,és évekig azért volt alulfejlett a mellizmom,mert mindenáron maradtam a rudas fekvenyomásnál. Próbáltam variálni a mozgástartományt,de a munka nagy része tricepszre és vállra ment,közben a könyököm meg fájt.
Egyszer valaki tanácsolta,hogy váltsak egykezes fekvenyomásra,és ez bevált: sokkal lentebb lehet ereszteni a súlyt,kevesebb a csalás lehetősége is,és nem terheli annyira az ízületeket.
Emellett egy jól felszerelt teremben vannak igen jó gépes alternatívák mellizomra. Nem véletlen,hogy a Cutler Gymben már elég kevés embert látok hagyományos fekvenyomással nyüglődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!