A cukor befolyásolja az izomnövekedést?
Üdv
Tömeget növelek, az étrend viszonylag rendben, a kérdésem az, hogy az étrenden kívüli cukor fogyasztás, mármint ha megvan a napi 5 étkezés, megvannak a szükséges makrotápanyagok, viszont ha ezen kívül eszek cukrot (pl. iszok kólát)akkor az az izomregenerálódásába nem okoz problémát? (a fölösleges zsírrral tisztában vagyok,d e nem ez a kérdés)
De figyelj ha eszel valamennyi kaloriat amivel elmeletileg nem zsirosodsz. Majd hozzadsz egy bizonyos mennyisegu ch-t. Akkor hirtelen tobb kaloriat viszel be és attol te még elégetheted az összes ch-t viszont zsirbol kevesebbet égetsz el és az fog plusz zsirban megjelenni rajtad.
Vagy te attol zsirosodsz el hogy a ch-t noveled viszont a zsir pont ennek arányában csokkented? Mert akkor te tenyleg nem igy mukodsz.
A zsírt nem csökkentem ,csak ha több ch megy, akkor zsírosodok. Hogy ez most miből származik a jóisten sem tudja, főleg az én elcseszett testemnél.:)
Na de mindegy, nem akarok offolni, folytassátok a vitát, abból is tanulunk.
Csak mert az inzulinreceptor, az egy jelátviteli útvonalat indít el, semmiféle tápanyagot nem vesz fel. Beindítja az útvonalat, ami által kihelyeződhet bizonyos TM transzport fehérje (GLUT-4) az inzulinérzékeny sejtek felszínére, és ezzel elkezdődhet a tápanyagfelvétel.
És igen, ez a fehérje kihelyeződhet az izommunka hatására is az izmok esetében, de ez teljesen független az inzulintól, semmi köze nincs hozzá. Tehát a 4-es komment úgy, ahogy van egy baromság. És hogy tovább mondjam még egy kicsit, ha már így belekezdtem: elég nagy hiba azt állítani,hogy ez folyamatos dolog lenne, mert igenis van egy lecsengése, miután maximum értékét a közvetlen nehéz izommunka után elérte. Lehet, hogy sarkított az, hogy az anabolikus ablak egy óráig áll fent, viszont az meg még jobban sarkított, hogy nem is létezik, és hogy egy sportoló ember folyamatosan ugyanolyan jó glükóztoleranciával bír, csak azért, mert ő amúgy néha egy-egy órát sportol. A vázizomban ez a mechanizmus messze nem ennyire kifejezett. Tudod hogy mikor lenne az? Ha valóban megállás nélkül feszt sportolnál. Egy nem is érvényesül olyan módon, ahogy te szoktad állítani a vázizomnál. Amire ez teljesül az a szív lehet esetleg, de ennyi.
Remélem ezzel nem tudtál meg semmi újdonságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!