Melyik hizlal jobban? Zsír? Cukor? Liszt?
Nincs olyan, hogy "ez hízalal, az nem".
Zöldségből és húsból is meg tudsz enni annyit, amennyi hízlal (igaz zöldségből jó pár kiló kéne néhány hétig, de ha kalóriatöbblet van, akkor hízunk).
Ha azt nézzük, hogy a szénhidrátok kalóriatartalma 4kcal/g, a zsíroké pedig 9kcal/g, akkor rámondhatjuk hogy a zsírtól jobban lehet hízni, ha ugyanannyi mennyiséget eszünk mint szénhidrátból.
De mondom, akkor hízol, ha több energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz.
A zsírok nem okoznak inzulinválaszt, enélkül nincs kóros elhízás.
A cukor, liszt (keményítő- glükóz polimer) igen. Utóbbiaktól lehet hízni, előbbitől csak akkor, ha inzulint is adsz hozzá.
Ha zsírt cukorral eszel (csoki, zsíroskenyér) akkor sok tápanyagot tud elraktározni a szervezet az inzulintól, ha csak zsírt eszel, moderált fehérje mennyiséggel, zöldségekkel akkor nem lesz kórosan sok inzulin. Az elhízás nem túlevés, és nem természtes folyamat. Az elhízús az = gyorsan felszívódó zénhidrátevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!