Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valaki segítene összerakni...

Valaki segítene összerakni nekem egy tömegnövelő étrendet?

Figyelt kérdés

66kg vagyok és 174 cm, és szeretnék legalább 74-75 kg lenni, persze nem zsírban. Ebbe kellene nekem segíteni egy tömegnövelő étrendet összeállítani, nézegettem a BB oldalát, de nem nagyon jövök ki belőle! Gondoltam még egy zöld jumbora, a fejlődés érdekében, szerintetek?

18F

2014. ápr. 19. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolom, hogy nem zsírban, de sajnos a tömegeléskor megy fel zsír is. Csak az extrém ektomorfok tudnak viszonylag zsírmentesen izmosodni.

Neked kell kb 130g fehérje naponta, a szénhidrátot pedig úgy lődd be, hogy heti kb 0,3-0,5 kg jöjjön. Ha ennél jobban nő a tömeged, akkor sok lesz a zsír.

Az alkatodtól függően ez lehet 4-7g x ttkg ch, ezt majd látod, hogy mennyi kell, kezdj kb 300 grammal és majd meglátod, hogy kell e növelni. A zsír az legyen kb 60-70g, a fele telítetlen. Tehát kell lenmagolaj, halolaj is az étrendbe.

Fehérjeforrások: hús, tojás, túró, protein tápkieg.

Ch: zabpehely, rizs, tk kenyér, krumpli, tészta, sok zöldség, némi gyümölcs is mehet.

Találsz a neten tápanyagtáblázatot, nem nagy dolog kiszámolni, hogy miből mennyi kell. PL 100f csirkemell tartalmaz kb 24 g fehérjét.

de elolvashatnád a sárga kapszula című könyvet (keress rá) ott is minden alap dolog le van írva.

Ja, jumbo-ból a zöld egy cukorkupac, inkább a sárga a jó, de még jobb lenne ha fehérjét vennél és edzés után ahhoz tennél gyors szénhidrátot, pl dextrózt, maltodextrint vagy carb-f-et, carbo x-et, stb. Így anyagilag is jobban jársz.

2014. ápr. 19. 10:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Reggelire a zabpehely lehet darált, és tejben, vagy azt mivel szoktad, és ízesítésileg, mert nem egy jóízű dolog (szerintem)
2014. ápr. 19. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:

lehet darált is, az nem gond, viszont én nem iszom-eszem tejjel, max néha.:)

Teszek a zabra két adagolókanál proteint (csokis vagy vaníliás) rá egy kis víz és mehet is az arcba.

2014. ápr. 19. 14:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Te milyen proteint használsz? Nekem a 100 whey eper fehér csokis ízlett a legjobban de k*** nagyon drága...! Sima szőlőcukor is elég lenne szénhidrátnak?
2014. ápr. 19. 14:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Scitec-es finom, de drága. Mhn wheyt veszek, 3kg 12 rugó.

Szőlőcukrot én csak edzés után ajánlok a protein mellé, napkozbenre nem. Bár van aki szerint akkor is mehet, én nem javaslom.

2014. ápr. 19. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!