Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » HOGYAN EDDZEK MOSTANTOL?!...

HOGYAN EDDZEK MOSTANTOL?! fontoss!

Figyelt kérdés
Szóval, elkezdtem street workoutozni már egy jó ideje nem éppen sok tudással belevágtam az egészbe. Először tök jól ment fejlődtem, elég szép izmokat is szereztem de akkor is éreztem, hogy valamit nem csinálok jól mer egy bizonyos szintnél hogy is mondjam nem tudtam feljebb lépni. Amikor edzettem általában haverokkal mentünk és tényleg elég kemény edzéseket nyomtunk és arra gondoltam h azért lehet ez h tulajdonképpen "visszafejlődök" mer az alapokat nem erősítettem meg és a közepénél kezdtem aztán elhatároztam, hogy lehet okosabb is kéne legyek nem csak erősebb és újrakezdem az egész edzésprogramomat mer eddig igazából az se volt csak minden féléket nyomtunk össze vissza(mindenféle fekvőtámaszok, húzódzkodás, tolódzkodás, hasazások meg mindenféle saját testsúllyal végzett gyakorlatok). Megvettem a "fegyencedzés" című könyvet elolvastam mindent belőle tetszett a könyv és elég sokat tudtam meg arról, hogy az izületeket és az inakat eléggé károsítja az ha olyan edzéseket csinálunk amire még nincsenek felkészülve és én is ezt csináltam és éreztem is néha, hogy a karomba az inak fájnak. De most előröl akarok kezdeni MINDENT teljesen új edzésprogrammal a könyv legelejétől h megerősítsem ezeket is mer rájöttem h az erőhöz nem csak izom kell hanem az izületek is meg az inak is nagyon fontosak. Szóval szerintetek hülyeség az h a könyv legelejéről kezdem az egészet mint egy kezdő? mer igazából már nem mondanám magamat teljesen kezdőnek se (persze messze vagyok a profitól).Na nektek mi a véleményetek erről az egészről? Úgy egyáltalán a könyvről aki ismeri... Minden hasznos tanácsot meghallgatok!!! (ha valakit érdekelne a testalkatom vagy úgy tud tanácsot adni, hogy ezt is tudja: magas 190cm vagyok és nagyon szálkás a testalkatom és eléggé ilyen modell alkat tudjátok széles váll stb. szóval az alkatom elég jó adottság, hozzá) Ha netán valamit nem írtam volna le szóljatok!!

2014. ápr. 17. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jó a fegyencedzés, de nem érdemes az elejétől kezdeni, hanem azoktól a gyakorlatoktól amik még nem mennek, az adott ideig, vagy ismétlésszámig. Mellette meg kajálj jól.
2014. ápr. 17. 12:29
 2/11 anonim ***** válasza:

A fegyencedzés edzésprogramja jó. A nézetei, a propagandája szánalmas, és kártékony.

Egyébként itt beszélsz hosszú sorokon át az edzésedről, miközben az étrendedről semmit sem írtál, pedig ez még gyakorlatilag fontosabb, mint az edzés, főleg, ha izmokat akarsz.

A tömegnövelő étrend alapelveit fusd át.

2014. ápr. 17. 12:42
 3/11 A kérdező kommentje:
étrendemben nincs hiba már arra is jó ideje figyelek... zöldségek, hal, rísz, csírke... semmi fölösleges káros szar
2014. ápr. 17. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Na és a mennyiségek? Hány grammot eszel az egyes makrotápanyagokból naponta, és te hány kiló vagy?
2014. ápr. 17. 13:02
 5/11 A kérdező kommentje:
a makrotápanyagok a zsírok, szénhidrátok ugye? hát mivel 72Kg vagyok ezért gondolhatod is h eléggé vékony a 190cm hez szóval próbálok minél több fehérjét is bevinni de nem tartok a szénhidrátoktól úgy mintha egy igazi testépítő lennék és csak a fehérje, meg vigyáznom sem igazán kell az alakomra mer nem tudok annyit enni hogy meglátszódjon amúgy 16 éves vagyok csak és még csak most álltam meg szerintem a növésbe és azért is vagyok ilyen vékony mert az eddigi energia a növésbe ment és nem a vastagodásba... hogy pontosan grammra mennyit viszek be nem tudom
2014. ápr. 17. 13:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Honnan veszed, hogy a testépítők tartanak a szénhidráttól? Egy alap tömegnövelő étrend 4-6g-ot javasol naponta testsúlykilónként.

Amúgy meg jó volna számolni. Ha nőni akarsz, akkor kéne egy normális tömegnövelő étrend normális mennyiségekkel, mert pl. ilyen 1g/ttkg, vagy az alatti fehérje mennyiséggel nem igazán fogsz tudni jelentős eredményeket elérni.

2014. ápr. 17. 13:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát az olyan testépítők aki baromi szálkásak akarnak lenni nem hiszem h túl sok szénhidrátot fogyasztanának de mind1 igazából szerintem az étrendem teljesen jó és elég fehérjét tartalmaz max arra gondoltam még hogy ilyen összerázós fehérje shake-t igyak... igazábol magával az edzéssel kapcsolatos dolgok érdekelnek 1. sorban
2014. ápr. 17. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:

"Hát az olyan testépítők aki baromi szálkásak akarnak lenni nem hiszem h túl sok szénhidrátot fogyasztanának de mind1 " ember, ha nem vágod, akkor ne mondj róla ilyeneket. Amire te gondolsz, az a szálkásítás. De ezt megelőzi a tömegelés, amihez nagyon sok energia (értsd: a legtöbb esetben szénhidrát) kell, mert ez szükséges ahhoz, hogy felépítsék az izomtömeget. Mint már mondtam, egy átlag tömegnövelő étrend 5g/ttkg ch-t tartalmaz. Számold csak ki, hogy az mennyi, vagy hogy azt hány gramm rizsből lehet fedezni. Ne mond nekem, hogy "de mind1", mert én tudom, többet tapasztaltam és olvastam a témában, mint te, és ez így van, hidd el. Persze növelhetsz ketogén diétával is elvileg tömeget, de ebbe most nem megyek bele.

Az étrendre meg lehet azt hinni, hogy rendben van, vagy kiszámolni, és tudni, hogy valóban rendben van-e, mert bár sokat ismételt, mégsem alaptalan duma, hogy a fizikum 70% étkezés, 30% edzés függvénye. Szóval ezért nem szabad elbagatellizálni a kaját. Jobb volna, ha tényleg kiszámolnád, mert ha nincs meg az alap anyag, amiből tudnál építkezni, akkor akárhogy edzel, nem fogsz fejlődni. Tégla nélkül nem lesz ház, akárhogy sürgeted az építőmunkásokat, remélem érthető a példa. Fehérjére meg ne költs, amíg nem tudod, mire való.

Ha komolyan érdekel az étrend, és néhány egyéb alap dolog, akkor olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet. Rövid, könnyű, ingyen és legálisan letölthető olvasmány.

2014. ápr. 17. 15:51
 9/11 A kérdező kommentje:
A szénhidrát szó alatt azt értem amit a cukorrépából nyernek ki ami teljesen fölösleges táplálék és káros , persze van a gyümölcs cukor "fruktóz" ami szintén szénhidrát és mégis nélkülözhetetlen és ugyan úgy pótolja vagy pl. a rízsben lévő növényi szénhidrát az az a keményítő ami tartalék tápanyag és abbol azért nem kell sok mert hízlal. A könyvet pedig persze hogy elolvasom mivel látom olyan ember írta aki megérdemel egy respectet:D
2014. ápr. 17. 16:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért tegyük hozzá, semelyik ch sem esszenciális, a fruktóz sem. És igen, a testépítők főleg komplex ch-t esznek, pl. a rizsben levő keményítőt.

Annak meg kifejezetten örülök, ismered Bunny-t. Sajnos azt szoktam látni, hogy nem ritka, hogy a saját testsúlyos kategóriákban szektaszerűen fújnak mindenre, ami testépítő.

2014. ápr. 17. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!