HOGYAN EDDZEK MOSTANTOL?! fontoss!
A fegyencedzés edzésprogramja jó. A nézetei, a propagandája szánalmas, és kártékony.
Egyébként itt beszélsz hosszú sorokon át az edzésedről, miközben az étrendedről semmit sem írtál, pedig ez még gyakorlatilag fontosabb, mint az edzés, főleg, ha izmokat akarsz.
A tömegnövelő étrend alapelveit fusd át.
Honnan veszed, hogy a testépítők tartanak a szénhidráttól? Egy alap tömegnövelő étrend 4-6g-ot javasol naponta testsúlykilónként.
Amúgy meg jó volna számolni. Ha nőni akarsz, akkor kéne egy normális tömegnövelő étrend normális mennyiségekkel, mert pl. ilyen 1g/ttkg, vagy az alatti fehérje mennyiséggel nem igazán fogsz tudni jelentős eredményeket elérni.
"Hát az olyan testépítők aki baromi szálkásak akarnak lenni nem hiszem h túl sok szénhidrátot fogyasztanának de mind1 " ember, ha nem vágod, akkor ne mondj róla ilyeneket. Amire te gondolsz, az a szálkásítás. De ezt megelőzi a tömegelés, amihez nagyon sok energia (értsd: a legtöbb esetben szénhidrát) kell, mert ez szükséges ahhoz, hogy felépítsék az izomtömeget. Mint már mondtam, egy átlag tömegnövelő étrend 5g/ttkg ch-t tartalmaz. Számold csak ki, hogy az mennyi, vagy hogy azt hány gramm rizsből lehet fedezni. Ne mond nekem, hogy "de mind1", mert én tudom, többet tapasztaltam és olvastam a témában, mint te, és ez így van, hidd el. Persze növelhetsz ketogén diétával is elvileg tömeget, de ebbe most nem megyek bele.
Az étrendre meg lehet azt hinni, hogy rendben van, vagy kiszámolni, és tudni, hogy valóban rendben van-e, mert bár sokat ismételt, mégsem alaptalan duma, hogy a fizikum 70% étkezés, 30% edzés függvénye. Szóval ezért nem szabad elbagatellizálni a kaját. Jobb volna, ha tényleg kiszámolnád, mert ha nincs meg az alap anyag, amiből tudnál építkezni, akkor akárhogy edzel, nem fogsz fejlődni. Tégla nélkül nem lesz ház, akárhogy sürgeted az építőmunkásokat, remélem érthető a példa. Fehérjére meg ne költs, amíg nem tudod, mire való.
Ha komolyan érdekel az étrend, és néhány egyéb alap dolog, akkor olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet. Rövid, könnyű, ingyen és legálisan letölthető olvasmány.
Azért tegyük hozzá, semelyik ch sem esszenciális, a fruktóz sem. És igen, a testépítők főleg komplex ch-t esznek, pl. a rizsben levő keményítőt.
Annak meg kifejezetten örülök, ismered Bunny-t. Sajnos azt szoktam látni, hogy nem ritka, hogy a saját testsúlyos kategóriákban szektaszerűen fújnak mindenre, ami testépítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!