Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ha mostantól 0 g szénhidrátot...

Ha mostantól 0 g szénhidrátot vinnék be egy napig és azután is csak minimálisat 1-2 hétig akkor leszálkásodnék?

Figyelt kérdés
Mert hallottam ilyenről hogy ketogén diéta amit epilepsziás kölykök kezelésére találtak ki még régen és a szénhidrát helyett zsírt (nyilván nem konkrétan zsírt tehát értitek) fogyasztottak és a test pár nap után átállt zsír felhasználásra. Ja meg hogy ezt testépítők is alkalmazzák meg ilyen diétás hobbi kondisok tudtukon kívül.
2012. okt. 14. 18:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Na a lényeg ,hogy ha teszem azt én minimalizálom a ch fogyasztásomat persze mellette rendesen eszem sok vitamin zöldség olajok és sok sok fehérje mellette persze rendesen edzem akkor ez szálkásodáshoz fog vezetni ? vagy inkább izomtömeg vesztéshez ? Mert ha ez működik akkor elméletileg lehetséges étrend nélkül is szálkásodni nem? Tehát nem kell mérned a cht mert nincs vagy alig van csak arra kell ügyelned hogy a fehérje "és társai" meglegyen ,ha meg abból kicsit többet is viszel be az meg nem akkora para.
2012. okt. 14. 18:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt a minimális cht meg úgy értettem ,hogy mittudomén reggelire és edzés utánra.
2012. okt. 14. 18:31
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha leviszed a ch-t és magasan tartod a fehérjét és megy hozzá rendes súlyzós edzés + aerob edzés, akkor igen, leszálkásodhatsz, genetikától függően.

Az izomvesztést tudod mérsékelni a maggas (3g*ttkg) fehérjebevitellel, illetve edzés utáni proteinhez glutamin és/vagy BCAA használatával. Mehet edzés előtt is.

Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz étrendeket is: [link]

2012. okt. 14. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:

ja most nézem, hogy 1-2 hetet írtál. Na az nem megy ennyi idő alatt. :) általában 8-12 hét egy jó forma elérése, attól függően, hogy mennyi zsír van rajtad.

Ha 1k/hétnél nagyobb a fogyási ütem, akkor izomvesztés is van, ezért nem kell egyből 0 ch-val kezdeni.

2012. okt. 14. 18:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :) Szerintem ez így genetikából adódóan rendben lenne, csak az izomvesztést akarom nagyon megelőzni. Szóval ha mondjuk reggelire valamennyi zabpehely attól függően hogy edzésnap van e akkor edzés után rizs és ennyivel le is tudva a szénhidrát. Azt olvastam a szénhidrát mint tápanyag évtizedekig is megvonható a szervezettől persze normális táplálkozás mellett. Szóval akkor nagyon sok fehérje , olaj - olajokból mennyit? meg csak úgy natúrba toljam? kis kanálkákkal?:D ezt úgy ahogy van nem vágom - mellette gondolom zöldségek mehetnek no meg vitaminok. Akkor ez így rendben lenne? Nem lennék teljesen energiavesztett?
2012. okt. 14. 18:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Na jó de nincs rajtam sok zsír. Vagyis inkább van ahol nincs mert karba tiszta eres vagyok még a vállamnál is látszanak a mellemen viszont van egy kis réteg , az sem vészes a hasam felső részén majdnem látszanak a kockák alul viszont szinte kis pocak van meg az oldalamra van egy kicsi rakódva no meg a csúklyámon is van egy kis zsír :D szóval érdekes
2012. okt. 14. 18:43
 7/12 anonim ***** válasza:

De biztosan kevesebb energiád lenne, de ez így van a versenyzőknél is. Valamit valamiért.:)

Zöldség legalább annyi kell, mint hús, nálam ez kb 0,5 kg.

Edzés utáni ch, akkor menjen, ha nem vagy hízékony, egyébként protein+glutamin kell a turmixba.

Zsírokból mehet 0,5-1g*testtömegkg, lenmagolaj reggel és este 1-1 evőkanál + napi 1-2 omega3 kapszula, mert abban van EPA és DHA zsírsav. Ez a két zsírsav csak állati (halolaj) olajban van, a lenmagolaj omega3 zsírsavtartalma alfa linolénsav (ALA) , de ez nem elég , kell EPA és DHA,.

2012. okt. 14. 18:44
 8/12 anonim ***** válasza:

A ketogén diétát azért nem vállalom be, mert nagyon könnyű elrontani. Előfordulhat ugyanis, hogy ha engedsz a kísértésnek, és kicsit félreeszel, vagy a bevitt ch-tól (úgy olvastam, hogy protein is emeli) megugrik az inzulinszint, és a magas inzulinszint zsírraktározásra sarkall, amit a magas zsírbevitelből meg is tud oldani.

Szálkásítás tarthat akár 16 hétig is, én sem tudtam 8 hétbe beszorítani. Proteint nem emelnem, hanem csökkentenem kellett, hogy kevesebb legyen a bevitt kalória, stb. stb. Közben izmot nem vesztettem túl sokat.

Javaslom, hogy az edzéseddel és étkezéseddel kapcsolatban mindent szisztematikusan dokumentálj, mert ebből később hasznos infókat tudsz levonni.

2012. okt. 14. 18:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Még valami: szénhidrátfeltöltéskor érdekes módon csökkent az erőm, fekvenyomást tekintve mintegy 20 kg-ot. Szénhidrátfeltöltés elhagyásakor (és kevesebb aerobbal) az erőszintem csak 10 kg-al volt rosszabb a csúcshoz képest, tehát történt egy azonnali javulás.
2012. okt. 14. 19:00
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2012. okt. 14. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!