Ha mostantól 0 g szénhidrátot vinnék be egy napig és azután is csak minimálisat 1-2 hétig akkor leszálkásodnék?
Ha leviszed a ch-t és magasan tartod a fehérjét és megy hozzá rendes súlyzós edzés + aerob edzés, akkor igen, leszálkásodhatsz, genetikától függően.
Az izomvesztést tudod mérsékelni a maggas (3g*ttkg) fehérjebevitellel, illetve edzés utáni proteinhez glutamin és/vagy BCAA használatával. Mehet edzés előtt is.
Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1,5-2,5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.
ezekből kellene összerakni az étrendet:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz étrendeket is: [link]
ja most nézem, hogy 1-2 hetet írtál. Na az nem megy ennyi idő alatt. :) általában 8-12 hét egy jó forma elérése, attól függően, hogy mennyi zsír van rajtad.
Ha 1k/hétnél nagyobb a fogyási ütem, akkor izomvesztés is van, ezért nem kell egyből 0 ch-val kezdeni.
De biztosan kevesebb energiád lenne, de ez így van a versenyzőknél is. Valamit valamiért.:)
Zöldség legalább annyi kell, mint hús, nálam ez kb 0,5 kg.
Edzés utáni ch, akkor menjen, ha nem vagy hízékony, egyébként protein+glutamin kell a turmixba.
Zsírokból mehet 0,5-1g*testtömegkg, lenmagolaj reggel és este 1-1 evőkanál + napi 1-2 omega3 kapszula, mert abban van EPA és DHA zsírsav. Ez a két zsírsav csak állati (halolaj) olajban van, a lenmagolaj omega3 zsírsavtartalma alfa linolénsav (ALA) , de ez nem elég , kell EPA és DHA,.
A ketogén diétát azért nem vállalom be, mert nagyon könnyű elrontani. Előfordulhat ugyanis, hogy ha engedsz a kísértésnek, és kicsit félreeszel, vagy a bevitt ch-tól (úgy olvastam, hogy protein is emeli) megugrik az inzulinszint, és a magas inzulinszint zsírraktározásra sarkall, amit a magas zsírbevitelből meg is tud oldani.
Szálkásítás tarthat akár 16 hétig is, én sem tudtam 8 hétbe beszorítani. Proteint nem emelnem, hanem csökkentenem kellett, hogy kevesebb legyen a bevitt kalória, stb. stb. Közben izmot nem vesztettem túl sokat.
Javaslom, hogy az edzéseddel és étkezéseddel kapcsolatban mindent szisztematikusan dokumentálj, mert ebből később hasznos infókat tudsz levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!