Mi a mellizom szerepe? Miért fontos a fekve nyomás?
Megszerettem a fekvőtámaszt,de elkerülném,hogy a mellizmom nőjön. Következésképpen a fekve nyomás is kiesik.
Amelyik izmot növelni szeretném az nem nő, a mellere meg egész jól reagálok. Kevés edzéstől is nőtt.
De azt írják,hogy a fekve nyomás alapgyakorlat,fontos,stb.
Miért? Mi a szerepe,miért olyan fontosak a gyakorlatban részvevő izmok?
Nem fontos gyakorlat a fekvenyomás, én nem is csinálom.
Ha izmosodni akarsz (te nem akarsz mellben..) akkor válik fontossá..
A mellizom szerepe hogy forgatja es kozeliti a felkart.
Azert alapgyakorlat meg fontos mert egy teljesen alapveto mozdulatot kepez le: el kell tolni valamit magadtól.
A mellgyakorlatok kozott itt tudsz a legnagyobb sullyal dolgozni es a legygyorsabban novelni azt.
Viszont a felvenyomas nem egy mellgyakorlat hanem egy mell tricepsz vall gyakorlat. Habar a munka jelentos reszet a melled vegzi.
Kezdoknek akik meg nem tudnak sulyuk 1,5xeresevel fekvenyomni. Nem is kell mas csak vallbol nyomas. Ez a 2 helyesen csinalva eleg egy nagy mellhez.
Ha te nem szeretnel nagy mellet akkor azt tudom ajanlani hogy csinalj csak szuknyomast es vàllbol nyomast azt is szuk fogassal. Ettol a vallad fog noni meg fokent a tricepszed, ha otthon edzel akkor is csinalj mindent szüken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!