Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki mit gondol erről a kissé...

Ki mit gondol erről a kissé beteges "fehérje" bevitelről"?

Figyelt kérdés

Sokat hallani hogy a lisztkukacok,tücskök, tele vannak fehérjével és hogy 1 ilyen kis dög több fehérjét tartalmaz mint egy szelet marhahús és egészségesebb is. Nyilván megfelelően elkészítve és nem nyersen mint Bear Ggrilly teszi :D

Amolyan "tápkiegnek" megfelelne?? :D

2014. ápr. 8. 18:49
 1/5 Tyler913 ***** válasza:

Van logika abban,amit írsz,a rovarok fehérjeszintézise sokkal jobb hatásfokú,mint az emlősöké. Ez azt jelenti,hogy adott mennyiségű tápanyagból (pl. zöld növényzet) egy rovar relatíve több fehérjét szintetizál,mint mondjuk egy szarvasmarha. Nem véletlenül fogyasztják a világon sokfelé a különböző lárvákat,tücsköket,stb.

Amiben viszont tévedsz: azért ne gondold,hogy egy kukaccal letudnád a napi fehérjebevitelt. Marokszám kellene enned őket,és akkor elméletben szerintem működhetne a dolog. Más kérdés,hogy a rovarfogyasztásnak Európában nincs kultúrája,tehát nehezen tudnál emberi fogyasztásra alkalmas példányokat szerezni.

2014. ápr. 8. 19:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy pár grammos féregben hogy lenne már több fehérje, mint egy több dekás marhahús darabban? Még 100%-os fehérjetartalmat is feltételezve a kukacnak (ami természetesen nem 100%-os) ez abszurdum. Gondolj már bele.
2014. ápr. 8. 20:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Nyilván nem úgy gondoltam hogy napi 1 db egy hanem nagyobb mennyiség. Bár ehhez kéne tudni a megfelelő tápértékét...

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

2014. ápr. 8. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:
" 1 ilyen kis dög több fehérjét tartalmaz mint egy szelet marhahús" ezt te magad írtad. Ez így nyílvánvalóan nem igaz. Amúgy meg persze, hogy relatív, miben mennyi tápanyag van. Mert ennyi erővel a kenyérben is több fehérje van, mint a csirkehúsban, ha annyival nagyobb mennyiségű kenyérről beszélünk az adott mennyiségű csirkehúshoz képest.
2014. ápr. 8. 22:45
 5/5 A kérdező kommentje:
igaz utólag rájöttem hogy elég hülyén hangzik h "1-be...." de így hallottam csak nem gondoltam bele.
2014. ápr. 9. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!