Mennyi számít soknak fekvenyomásban?
srácok egy nagyon jó helyre járok edzeni.
egy nap lejött egy nagyon nagy darab fiatal gyerek edzeni, izom nem sok látszódott rajta, inkább ez a paraszt vagyok meg erős vagyok feeling volt.
néztük is ebből mi fog kisülni.
a srác megfogott két 48 kilós súlyzót de mintha pihesúly lenne, leült a padra és egykezes nyomásokat csinált könnyen vagy 15 öt.
ekkor már szóltam a haveroknak, hogy akció van nézzétek.
kérdeztem is tőle hogy bemelegítés nem kell, mert a váll izület, meg a mell elég sérülékeny.
áhh nem, mert ez volt a bemelegítés!
ott ledobta az agyam a gépszíjat, de a haverjaimnak is.(mindnyájunk mögött vagy 20 év edzés múlt van meg versenyzés).
ekkor odamegy a gyerek a fekpadhoz felrakja 150re majd belepumpál 10et, és azt mondja most kezdi a munkasorozatokat.
majd 195 kilóval fejezte be.
én akkor ledobtam a földre a törölközöm, de a haverok is, hogy ilyen nincs.
megkérdeztük a korát, azt mondja 17!!!
az apjával szokott hétvégente fát vágni attól ilyen erős.
azt már meg sem mertük tőle kérdezni, mennyit húz fel.
fogtuk magunkat azt elmentünk, mondom erre rá kell pihenni.
de a gyereket azóta sem láttuk.
Hú,hát az kemény.:D
Amúgy csak érdekességként,egy rendészeti iskolában erőnlétin 60-al kell szériázni.
Vannak ilyen csodagenetikajuak(eroemeles szempontjabol) akik nagyon erosek tudnak lenni ahhoz kepest keves izommal.
Az atlagember egyszeruen nem tudna ennyire megerosodni egy jelentős izomtomeg nélkül.
#13 azt úgy ahogy le van írva, remélem nem akarod hogy elhiggye bárki is...
Ha naturalban célirányú edzés nélkül, ilyen fiatalon ilyen erős, akkor az RAW-ban porig alázná 15-20 év múlva a majd fél tonnával fekve nyomkodó rekordereket.
Persze van olyan aki tényleg erős, de az, hogy valaki majd 200kg-ba nyomkod erősportos előélet nélkül 17 évesen, olyan nincs. Az Guinnes rekord lenne erősen...
"Ha naturalban célirányú edzés nélkül, ilyen fiatalon ilyen erős, akkor az RAW-ban porig alázná 15-20 év múlva a majd fél tonnával fekve nyomkodó rekordereket. "
és szerinted ezek a rekorderek anno hogy kezdték?
kb mint a srác, aki kitudja merre jár mit csinál, akkor láttuk ott először és utoljára.
Laikusnak nagy szám, de kitudja, milyen edzés munkát végez amit nem mondott el, vagy hány tonna fát pakolt favágáskor.
Amúgy rengeteg balti államokból és a kanadából kikerült erőemelő és poweres volt favágó...ez sem elhanyagolható.
Akkor se várd hogy ezt bárki is elhiggye. Naturalban 17 évesen 200 kilóval nyomkodni, senki sem fog, akár mennyi fát vág, akár milyen mamut genetikája van...
Amúgy pont a mellizom az, amit hétköznapi tevékenységek közben a legkevésbé használunk, még ha a mellről nyomást hoztad volna példának, egy féligazságnak elmenne. :)
gondolom ha 48 kilós kézisúlyzóval melegített be, akkor valamit csak gyúr, pl otthon vagy valami összetákolt teremben, ki tudja, nem tudtunk vele beszélni, mert azóta sem járt erre.
de ilyet én se, meg a haverjaim se láttunk, pedig pár versenyt megjártunk már, és nagyon régóta csináljuk ezt a szép sportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!