Most akkor tömeget kell növelnem? Vagy mit egyek?
170 centis és kb 50 kiló vagyok, lány. Lehet nemis vagyok 50 kiló, igazából nem mértem magam már régóta, de utoljára nem voltam annyi. Tavaly óta kb 7 kilót fogytam, egészséges kajákkal és rengeteg sporttal. Most ott tartok hogy nagyjából szeretem ahogy kinézek, a hasam nagyon izmos, a lábam is eléggé, viszont semmi fenekem nincs, és a kezem is nagyon vékony lett pedig súlyzózok meg guggolok rendesen. Gondolom ha nagyon feneket szeretnék akkor híznom kell és edzenem, és akkor nőni fog. de izmos lesz akkor? és mennyit kéne ennem ha annyira nem akarok hízni, csak pár kilót, de azt is izomba.
addig oké, hogy rengeteg fehérje. az minden nap meg van olyan 80-100 gramm, de mondjuk tudnátok valami étrendet írni nekem? ami nem tömegnövelő, vagy ha mindenképp az kell, akkor csak valami enyhébb ha van ilyen :D
előre is bocsi akik értenek a témához és a fejüket fogják a kérdésemtől, nem akarok hülyének tűnni :D
Eddig gondolom hogy kalóriaminuszban voltál, ezért is fogytál, csak ilyenkor az izmok nem nagyon fejlődnek.
Tömeget növelni a szénhidrát növelésével lehet (vagy a zsíréval, de szerintem maradjunk a szénhidrátnál). Így megadod a plussz energiát az izmoknak hogy nőljenek. Ez sajna azzal is jár hogy valamilyen szinten zsírosodni is fogsz. Hogy mennyire az a kajád tisztaságán, genetikádon múlik leginkább. Ektomorf testalkattal zabálhat valaki rengeteget, nehezen megy rá a súly, de így az izom is.
Fehérje menjen sok, az a 100 gr jó is szerintem, szénhidrátot meg valahogy úgy kéne belőni hogy jöjjön a tömeg, de ne zsírosodj túlzottan (összetett szénhidrátok, alacsony glikémiás index-el).
köszönöm szépen:)
1400 kalória az anyagcserém, 1600-1700at szoktam enni, edzés mellett. viszont a szénhidrátom szerintem mindig csak olyan 150gramm volt. akkor most megemelem. kalóriát nem nagyon szándékozok számolni, mert beleőrülnék, de mégis kb mennyit egyek ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!