Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az élelmiszer iparban használt...

Az élelmiszer iparban használt tojásfehérje porban is megtalálható az avidin nevű enzim?

Figyelt kérdés
Sok ételnél , kiegészítőnél olvastam a tojásfehérje port , és gondolom abban nem az Egg Prora gondolnak :)

2014. márc. 19. 11:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Keress rá a Capriovus Kft.-ra, náluk találsz és vehetsz 3 és 10 kilós zsákkal is. Állítólag 4400Ft/kg körül adják. "friss tyúktojásból készített, homogénezett és pasztőrözött tojásfehérje lé porlasztószárításával készül" Az avidin melegítés hatására elveszíti jelentőségét, pasztörizálásnál pedig történik melegítés, szóval szerintem nem található meg.
2014. márc. 19. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Pont annyira mint a főtt tojásban.. Hogy mennyire hőstabil az avidin azt nem tudom. De főzni szokták a fehérjét, hogy emészthetőbb legyen. Nyilván a pasztörizált léből készített por is hőkezelt tojás termék, így igen jól emészthető.


Én ezért használom ezt. Király cucc.

2014. márc. 19. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi ! :) Hát igen.. Olcsóbb cucc mint a profi Egg pro pl. :) Kibróbálom 30g adagokban , hátha :)
2014. márc. 20. 22:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!