Az élelmiszer iparban használt tojásfehérje porban is megtalálható az avidin nevű enzim?
Figyelt kérdés
Sok ételnél , kiegészítőnél olvastam a tojásfehérje port , és gondolom abban nem az Egg Prora gondolnak :)2014. márc. 19. 11:28
1/3 anonim 



válasza:





Keress rá a Capriovus Kft.-ra, náluk találsz és vehetsz 3 és 10 kilós zsákkal is. Állítólag 4400Ft/kg körül adják. "friss tyúktojásból készített, homogénezett és pasztőrözött tojásfehérje lé porlasztószárításával készül" Az avidin melegítés hatására elveszíti jelentőségét, pasztörizálásnál pedig történik melegítés, szóval szerintem nem található meg.
2/3 anonim 



válasza:





Pont annyira mint a főtt tojásban.. Hogy mennyire hőstabil az avidin azt nem tudom. De főzni szokták a fehérjét, hogy emészthetőbb legyen. Nyilván a pasztörizált léből készített por is hőkezelt tojás termék, így igen jól emészthető.
Én ezért használom ezt. Király cucc.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi ! :) Hát igen.. Olcsóbb cucc mint a profi Egg pro pl. :) Kibróbálom 30g adagokban , hátha :)
2014. márc. 20. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!