McDonald's-os kaja mennyire rossz?
Azért a super size me filmben a fickó csak meki kaját evett egész nap, van néhány jelenet is ahol annyit töm magába hogy miközben eszi hánnya ki. Ekkora mennyiség bármiből megárt.
Nem a mekit akarom védeni, de szerintem senki nem fog elpatkolni attól, ha havonta 1-2 alkalommal benéz oda.
A super size me nem valami jo ilyen szempontbol.
Nem maga a mekis kaja okozta a kart. Hanem az hogy kb semmi vitamin nem jutott a szervezetebe es 2x annyit evett mint amennzit elhasznalt egy nap.
Egy kaja sem karos onmagaban az egeszsegre. Az etrend kell jo legyen egeszeben.
Szerintem kicsit túl van lihegve a mekiskaja dolog, bár hozzáteszem, hogy ebben nem vagyok biztos, kész tényekkel nem tudok előállni ebben a kérdésben, csak a saját véleményemet mondanám el.
Nem hiszem, hogy egy kis plusz zsír meg plusz cukor ne férne be heti 1-2x, vagy alkattól függően akár naponta. A mekis kajában is van fehérje meg ch, szóval nem maga az ördög, nem rosszabb, mintha lekváros kenyeret ennél.
Egészségügyi szempontból lehet, hogy rosszabb, nem tudom.
Ugy latom nem vetted ki a lenyeget. A mekis kaja önmagaban nem káros az egészségre. A super size me-ben a csavonak napi 3000 caloriara volt szuksege es bevitt 6000-et. Amitöl elhizott. Ezek okozták az egészségügyi problèmákat elsösorban. Meg maximum meg az hogy keves vitamint vitt be.
Készült egy másik tanulmány is ami kevésbé ismert. Ahol egy valaki eges nap gyorskaját evett, kaloria deficitben. Majd elment megnézetni a vérképet. Ès a legtobb dolog jobb értéket mutatott.
Szerintem a "mekis" kaja azért veszélyes mert nagyon feldolgozott ,túlfinomított összetevőket tartalmaz.
Tudod mennyi kalória van benne? nem ,én sem.
Nem azt mondom,hogy maga az ördög az aki havonta egyszer kétszer bekap egy menüt,mert rohannia kell,de erre alapozni vagy tudatosan beiktatni a tömegnövelő étrendet szerintem felelőtlenség.
De tudom. Meg a feherje zh zsir arany is ottvan minden kajan.
Attol hogy valami feldolgozott nem lesz karos az egeszsegre. Csupan annyit jelent kevesebb vitamint asvanyi anyagot tartalmaz es nem tobbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!