Ennél az edzéstervnél mennyi a javasolt pihenőidő sorozatok között?
Üdv!
Pár hete kezdtem bele egy ÚJ 5 napos edzéstervbe, ami a következőből áll:
hétfő: mell: fekvenyomás egyenes padon egykezes súlyzókkal, fekvenyomás ferde padon egykezes súlyzókkal, tárogatás egyenes padon, áthúzás egykezes súlyzóval
kedd: bicepsz,tricepsz: kalapács bicepsz, tricepsznyújtás állva, koncentrált bicepsz, tricepsznyújtás fekve , bicepsz scott padon, csigás letolás
szerda: hát: "A"hét: húzódzkodás szűk fogással, egykezes döntött törzsű evezés, kábeles evezés, hiperhajlítás
"B"hét: húzódzkodás szűk fogással, csigás letolás nyújtott karral, felhúzás, döntött törzsű evezés
csütörtök: váll: oldalemelés, döntött törzsű oldalemelés, arnold nyomás, állig húzás
péntek: láb: guggolás, lábhajlítás, lábtolás, ülő vádligép
Piramis edzést végzek, nekem az vált be eddig a legjobban, általában 8 ismétlés alá nem megyek
A karom le van maradva a többihez képest, és lehet a hát edzés sem a legjobb, de a hátam szerencsére nincs lemaradva.
Bodybuilder.hu szerint ha tömeget akarunk akkor kell a több pihenőidő ami 2-3 perc. bár kis izomcsoportoknál ez biztosan máshogy van.
Eddig 2 percet pihentem minden sorozat között, de úgy érzem ez túl sok, és elég lenne jóval kevesebb.
Csökkentsem le a pihenőidőt, vagy ne, mert így tényleg több tömeg jön megfelelő étkezés mellett?
Ha igen melyik izomcsoportnál mennyit célszerű pihenni körülbelül?
Az edzésterven is lehet változtatni mert biztos nem tökéletes.
Edzéstervedhez:
Tricepsznél az egyik nyújtó gyakorlatot mindenképpen kicserélném alapgyakorlatra(pl. szűknyomás, tolódzkodás).
Háthoz még kéne egy lehúzó gyakorlat(pl. mellhez húzás), széles hátizomra illik 15-16 sorozatot megcsinálni, ami 4 gyakorlatból lehetséges.
Vállnál az állig húzás felesleges. Elég 3 gyakorlat vállra, így viszont ez kb 20-25 perc, nagyon kevés.
Combra viszont kéne még egy gyakorlat, pl. kitörés.
Pihenőidő: Gyakorlatfüggő. Guggolásnál én 2,5 percet simán szoktam pihenni, egyrészt mert utálom, mint a szart, másrészt, mert nagyon fárasztó gyakorlat. Vádlizásnál, csigás letolásnál nyilván elég 40-50 mp is, de alapvetően úgy vagyok ezzel a pihenőidő dologgal, hogy mindenkinek maga kell kitapasztalja. Nyilván 10 mp múlva nem szívesen mennél vissza guggolni, mikor alig raktad vissza az állványra a rudat, de 5 percig sem jó hűteni az izmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!