Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Visszaesés fekvenyoműsban? 16/F

Visszaesés fekvenyoműsban? 16/F

Figyelt kérdés
Valahogy nem megy a fekvenyomás.Mostanában nem akarok benne fejlődni,sőt most ikább visszafele fejlődök.Kb.másfél hónapja kezdtem el félpiramisban csinálni a fekvenyomást.Három hete 60 kilóig mentem fel szériában.Heti kétszer/háromszor nyomtam fekve,mert gyenge voltam benne.Múlt hét hétfőn kezdődött a hanyatlás.Akkor már csak 55 kilóval szériáztam.Elkezdtem érezni,hogy fáj a vállam.Aztán gész héten ropogott a vállam.Ezen a héten áttértem a 4x8-asra.Most már csak 50 kilóval ment,de utána felraktam az 52 kilót és abba is nyomtam egy szériát.Ma pedig már az 50 kiló is nehezen akart menni.Meg pl.ma kondi elött is elkezdtem érezni a vállamat(lehet,mert tesiórán valamilyen függeszkedést csináltunk).Meg most két napig nem ettem húst.De más gyakorlatban nem tapasztaltam visszaesést.Pl.mikor ment 60-al a fekvenyomás,a felhúzásban 70-75-be belehúztam 5-öt,most meg már 80-ba belehúzok 8-10-et.Szóval abban meg fejéődök.Mi lehet az oka,hogy ilyen szerencsétlen vagyok fekvenyomásban?Nagyon gyengének érzem magam emiatt.AMúgy 11 hónapja edzek,de az elején nagyon hülyén csináltam,csak csigákkal edzettem,a fekvenyomást is csak a nyár végén kezdtem el csinálni.

2014. márc. 6. 20:39
 1/4 tkodit ***** válasza:
talán pont az a baj, hogy ennyiszer nyomsz fekve. Hagyd pihenni az izmot, lehet, hogy túledzed. Kajára, és pihenésre meg figyelj. Hajrá!
2014. márc. 6. 20:46
 2/4 anonim válasza:
Lehet hogy túl edzed magad, ha fáradtnak érzed magad és fájnak az izületeid ,ezek arra utalnak, a fekve nyomást meg nem csak egyenes padon csináld, csináld 45°os padon is , és kézi sulyokkal is csinálhatod ugyan úgy csak tárogatva, térj rá 3×9-12 sorozatosra, ez nekem bevált, multhónapba 100 kilo kiment 1 × és most 3 at tettem bele, meg a másik legfontosabb dolog h kajálj rendesen, legyen meg az energiád és a szükséges vitaminforrások !
2014. márc. 6. 20:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Tipikus túl edzés, olvass sokat mert így sok hülyeséget csinálsz, vagy fogsz csinálni amivel lassítod a fejlődésedet!
2014. márc. 6. 21:46
 4/4 Dogmatix91 ***** válasza:
Ahogy írták, túledzés. A vállfájdalom viszont nem feltétlenül ennek tudható be. Minden edzés előtt melegíts be alaposan! Ne sajnáld rá az időt. Sokan megcsinálnak 2 karkörzést aztán nekiesnek a súlyoknak. Fossá is fog menni mindenük! Ha rendbe rakod a kajádat akkor mellezhetsz talán 2szer egy héten, 3-4 nap eltéréssel, bár szerintem heti 1 komoly mellezés bőven elég. Ha jól csinálod, fejlődni fogsz. Most pihentesd pár hétig.
2014. márc. 6. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!