Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az oldalemelést mivel lehet...

Az oldalemelést mivel lehet helyettesíteni?

Figyelt kérdés

2014. márc. 2. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem egy szukseges gyakorlat alapbol. Ha nem fejlodik a vallad a nyomasoktol akkor be kell rakni.
2014. márc. 2. 16:48
 2/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nem lehet helyettesíteni.

Ha fáj, akkor a csigás megoldás is ugyanúgy fáji fog.

Ha fáj, próbálj rá figyelni, hogy a vállad nem húzd föl, amikor a karod oldalt emelkedik. Ez általában segít. Kisebb súlyokkal erősítsd meg a vállad. nincs más megoldás. Ha csak vállból nyomsz, az oldalsó deltád nem fog fejlődni. Oldalnézetből lehet, hogy vállas leszel, de szemből nem leszel széles. Ez van.

2014. márc. 2. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Uristen -.- szerinted komolyan nem fejlodik az oldalso delta attol?

Csinalj mar egy vallbol nyomast lekepezo mozdulatot es fogd meg a vallad melyik resze dolgozik.

Persze ha nem bohockodsz kis sulyokkal mar kezdettol fogva hogy megfeleloen izolald a vallad akkor sose lesz szeles.

2014. márc. 2. 21:36
 4/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Nem a "szerintem" dönti el, hogy az oldalsó delta mitől fejlődik. Természetesen dolgozik a vállból nyomásnál is, ezért feszül, de koránt sem annyira, mint oldalemelésnél. Ha neked megfelelően fejlődik az oldalsó deltád vállból nyomástól, szerencsés vagy és örülj neki. Én bármennyire végezném is helyesen a vállból nyomást, nem vagyok ilyen szerencsés.
2014. márc. 3. 08:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Tehát azt mondod hogy ha csinalnal 3 teljes test edzést ey héten és mondjuk 60-70 kg-mal menne a vállbol nyomás rúddal állva akkor fejletlen lenne az oldalsó deltád?

Hahahah na ne nevettess.

2014. márc. 3. 17:45
 6/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Az én esetemben fejlődne, de elmaradna az első delta mögött. Ha nálad más, örülj neki.

Továbbra is tartom, hogy az oldalemelés nem helyettesíthető, legfeljebb egyes szerencsés embereknek más gyakorlat is ugyanúgy hozza az oldalsó deltát, mint az oldalemelés.

2014. márc. 3. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Es ezt te mind honnan tudod?

Amugy pedig teljes test edzesrol lenne szo tehat elfaradna az elulso a felvenyomasban es maximalisan az oldalso vegezne.

2014. márc. 3. 23:28
 8/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Mit honnan tudok? Hogy az én esetemben mi a helyzet? Hát saját tapasztalatból.

Elhiszem, ha mondod, hogy nálad más a helyzet.

Az alapkérdés az volt, hogy az oldalemelést mivel lehet helyettesíteni. Semmivel. Legfeljebb van, akinél a vállból nyomással megoldható a teljes válledzés.

Azt honnan tudom, hogy nem mindenkinél elég a vállból nyomás a váll edzésére?

1. valamiért csak létezik az a frány oldalemelés nevű gyakorlat (persze sok más gyakorlat is létezik, mint a nyak mögül nyomás, meg a nyak mögé húzás, amiket nem kellene csinálni, mégis sokan csinálják, ezért elismerem, hogy ez önmagában nem elég indok, de az oldalemelés azért nem a "ne csináld!" gyakorlatok kategória)

2. legközelebb, ha edzésen valakit látsz oldalemelést csinálni, menj oda hozzá és magyarázd el neki, hogy tök felesleges, amit csinál, mert elég, ha vállból nyom. Aztán majd írd meg, hogy mit válaszolt.

2014. márc. 4. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!