Van értelme így az edzéseknek?
Sziasztok! Problémám a következő:
nem tudom eldönteni, hogy elég intenzív-e az edzésem, mert:
nagy izomcsoportokra ált 16, kicsikre 12-14 sorozat megy, 8-12-es ismétléssel.
Na most én végzek mondjuk az utolsó sorival is és már 5-8 kiló felemelésétől is fájok, mégsem vagyok bedurranva! Nem bírok többet csinálni, hulla vagyok, de bedurranásnak nyoma sincs.
Ez az állapot pár hónapja áll fenn. 2 hete nem híztam semmit, január óta viszont 3 kiló plusz jött rám, de az izmaim kisebbek lettek. (Ekto-Mezomorf vagyok. Inkább mezo....)
Kaja, pihenés rendben van, az edzéssel van bajom szerintem.
Mostanában ha végzek egy gyakorlatot, olyan mintha egy totál másik izomcsoporttal csinálnám. Például a bicepszem is annyira jól bedurrant tavaly még, most meg elkezd fájni a vállam és a 4. sorozatnál egyszerűen úgy érzem abba kell hagynom, mert nem mozog semmi a bicepszem.
Vagy a guggolásnál ma: kedvenc gyakorlatom egyike volt, éreztem ahogy ég a combom. De most... ha leguggolok, fáj a derekam, térdem, ha felállok, a hátam. Mint egy rossz nyugdíjas :D
Egy csomó tanácsot megfogadtam:
-piramisozni szoktam
-utolsó sorozatok kis súllyal, nagy ismétléssel csinálom, hogy bedurranjak,
de nem ér semmit.
A turmix ivás megintcsak bűntudattal megy. Nekem eddig ez volt a "jutalom", jól dolgoztál gyerek, kapsz! EZ az egy édesség van az életemben és nagyon rosszul érzem magam. Fél adagot kéne innom úgy érzem, mert nem adtam akkora sokkot az izmaimnak, hogy szüksége legyen turmixra.
Az edzések végén elfáradok. Nem lesokkolt állapotú vagyok, mint ahogy a többiek, meg úgy bedurranva, hogy a telefont nem bírom a fülemhez tenni(láttam ilyet), hanem egyszerűen csak kifáradok, mint amikor futok pár kört. Értitek?
Mit tegyek?
Szünetet nem akarok tartani, mert augusztusban megyek majd 2 hétre nyaralni és azt szokták mondani, hogy fél évente 1 hét pihenő legyen. Én meg az evben az 1-1 heten összevonom, úgyhogy szünet kilőve.
ÉN úgy tudom egy hét a reg.idő a nagy izmoknál. És az idősebbek is ezt mondják.
Igen, nem edzek intenzíven, mert edzés végén elfáradok, nem pedig "meghalok".
De mit tegyek, ha így is 8-12 ismétlés a maximum, amit meg tudok csinálni? Növeljem még jobban a súlyt, hogy még 4 darab se menjen? Nem értem.
"Ezt mondják a nagyok"- mert az hogy valaki izmos az egyenes aranyossagban van azzal hogy ert hozza.
Nem kell 1 hét. Az a gond hogy b*zi vagy. Nem is probalsz nagyobb sulyt megmozgatni a 8-12es ismetlestartomanyban. Pl ha valamibol megy 12 akkor egy nagyobb súlyból mennie kell 8nak. De te nem emeled mert tulsagosan azzal torodsz hogy jol bedurranj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!