Van értelme így az edzéseknek?
Sziasztok! Problémám a következő:
nem tudom eldönteni, hogy elég intenzív-e az edzésem, mert:
nagy izomcsoportokra ált 16, kicsikre 12-14 sorozat megy, 8-12-es ismétléssel.
Na most én végzek mondjuk az utolsó sorival is és már 5-8 kiló felemelésétől is fájok, mégsem vagyok bedurranva! Nem bírok többet csinálni, hulla vagyok, de bedurranásnak nyoma sincs.
Ez az állapot pár hónapja áll fenn. 2 hete nem híztam semmit, január óta viszont 3 kiló plusz jött rám, de az izmaim kisebbek lettek. (Ekto-Mezomorf vagyok. Inkább mezo....)
Kaja, pihenés rendben van, az edzéssel van bajom szerintem.
Mostanában ha végzek egy gyakorlatot, olyan mintha egy totál másik izomcsoporttal csinálnám. Például a bicepszem is annyira jól bedurrant tavaly még, most meg elkezd fájni a vállam és a 4. sorozatnál egyszerűen úgy érzem abba kell hagynom, mert nem mozog semmi a bicepszem.
Vagy a guggolásnál ma: kedvenc gyakorlatom egyike volt, éreztem ahogy ég a combom. De most... ha leguggolok, fáj a derekam, térdem, ha felállok, a hátam. Mint egy rossz nyugdíjas :D
Egy csomó tanácsot megfogadtam:
-piramisozni szoktam
-utolsó sorozatok kis súllyal, nagy ismétléssel csinálom, hogy bedurranjak,
de nem ér semmit.
A turmix ivás megintcsak bűntudattal megy. Nekem eddig ez volt a "jutalom", jól dolgoztál gyerek, kapsz! EZ az egy édesség van az életemben és nagyon rosszul érzem magam. Fél adagot kéne innom úgy érzem, mert nem adtam akkora sokkot az izmaimnak, hogy szüksége legyen turmixra.
Az edzések végén elfáradok. Nem lesokkolt állapotú vagyok, mint ahogy a többiek, meg úgy bedurranva, hogy a telefont nem bírom a fülemhez tenni(láttam ilyet), hanem egyszerűen csak kifáradok, mint amikor futok pár kört. Értitek?
Mit tegyek?
Szünetet nem akarok tartani, mert augusztusban megyek majd 2 hétre nyaralni és azt szokták mondani, hogy fél évente 1 hét pihenő legyen. Én meg az evben az 1-1 heten összevonom, úgyhogy szünet kilőve.
Eszel eleget?
Amúgy túlságosan bonyolítod a dolgot. Csinalj szabalyosan alapgyakorlatokat és figyelj arra hogy erősödj. Meg egyél eleget.
Semmi mas nem szamit az edzesedben. Persze jobb ha heti 3x edzel egy izomra mint ha 1x de ha te az utobbit jobban elvezed csinald azt. Mondom erosodes es eleg kaja ennyi a lenyeg.
Írtam, hogy kaja, pihenés rendben van!
Ennek ellenére csökken az erőm is, már nem bírok annyit sem megemelni mint tavaly.
Utolsó: ez akkor sem normális, hogy amitől eddig nagyon jól durrantam attól egyik hétről a másikra már semmi jele.
És nem lehet az hogy megszoktam, mert minden héten változtatok valamit az edzésen (ismétlés szám, gyakorlatok...)
Nem heti egyszer edzek, hanem 3-4 alkalommal, hol írtam én ilyet hogy csak egyszer?
Ha akarnám, bedurranhatnék így is, viszont ezzel nem lenne fejlődés! Mert az izomnak kell egy erős behatás, ami növekedésre készteti majd (persze regenerálódás közben). Ha nem kapja meg ezt a durva hatást, nincs kitéve olyan nagy terhelésnek, akkor nem fog nőni, mert minek tartson fel nagy izomzatot olyan munkához, amit kevéssel is el tud végezni?
Érted utolsó? Ezért csináltam úgy hogy fokozatosan csökkentettem a súlyt. De a végén már hiába hogy nem bírok felemelni egy kis súlyt sem, egyszerűen azzal sem durranok.
Kardió már nem fér bele az időmbe. Ezt nem említettem, elfelejtettem. Lehet ez is a gond? Hogy az érrendszerem topasága miatt nem durranok? :O
Erőemelő edzésre én is gondoltam, de azzal nem tudok durranni. A legtöbb tápanyag pedig akkor tud a legjobban hasznosulni ha minél gyorsabban a véráramból az izomba jut (vérrel teli testrész->gyorsabb haladás).
A teljes test viszont az átmozgató kezdő edzésen kívül nekem nem szimpatikus. Regenerálódni mikor fogok így?
A 4-es válaszoló vagyok ( mikor válaszoltál, még utolsó). Nem helyes a következtetésed, ráadásul ellent is mondasz magadnak. Vérrel teli izomzat az a jó, de rendesen bedurrani nem? Valami ilyet értek a nekem szánt válaszodból és az utolsó írásodból. Itt ellentmondást érzek. Na de lényeg. Óriási baromság, hogy magasabb ismétlészámmal edzéstől "nem nő az izom". Egyértelmű, hogy a technika nem stimmel, valamit most már máshogy csinálsz, könnyen lehet, hogy a súlyok a szabályosság rovására mentek ( de az is lehet, hogy nem ez a gond a technikával, ezt így a messzeségből nyilván nem tudjuk megmondani, csak mondtam egy gyakori példát). Az, hogy először vállból bicepszezel, majd az utolsó sorozatban kis súllyal bohóckodsz valamit, amivel érzed a bicepszed, attól tényleg nem fejlődsz. A célizomnak kell munkát végezni, akkor súllyal, amekkorával csak lehet, szabályosan.
Amúgy a magas ismétlészámnak nem az az értelme, hogy megtaláltad azt a súlyt, amivel tudsz mondjuk 20 ismétlést csinálni, hanem az, hogy azzal a súllyal, amibe eddig 12-őt nyomtál, egy hónap múlva 20-at nyomj. Azt meg ne mondd, hogy ehhez nem kell több izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!