Egy heten lehet hat napon futni? Eleg egy nap piheno ha csak futas van?
"És ha van hatása.. Ha egy természetben előforduló anyagnak van hatása (akár orrszarvú tülök, vagy éppen egy gomba vagy növény) azzal mi a baj? "
Nem az a baj. Az a baj, hogy rohadtul senki nem bizonyította, hogy lenne bármi hatása. Persze tudom, neked elég magyarázat a legenda... És ilyen bizonyítatlan hókuszpókuszok miatt pusztulnak ki gyöngyörű állatok.... Egy kis olvasnivaló:
"Tehát ha nem értek egyet veled, akkor már alacsony az IQ-m és irracionális vagyok. Miért is? "
Mondjuk kellett volna némi intelligencia, hogy a bővített mondatom helyesen értelmezd. Sajnos nem sikerült. De most mégegyszer elmagyarázom, hogy az ovisok is megértsék: nem azért alacsony az IQ-d, mert nem értesz velem egyet. Azért alacsony az IQ-d, mert nem érted meg, hogy azok az állítások, amiket a világról megfogalmazunk bizonyítást igényelnek. Nem érted, hogy erre miért van szükség, nem érted, hogy ennek hiányában miért nem célszerű nem helyesnek elfogadni állításokat, aminek következtében tele van a világképed olyan állításokkal, amik valótlanok. Pl. víz memória, meridiánok. Csupa-csupa olyan tulajdonság, ami a buta emberek ismérve. Szólj, ha továbbra sem világos, talán még ennél is tudok szájbarágósabb lenni... 13o-as IQ... persze. :D
Az akupunktúrás kezeléseket széles körben vizsgálták. Képzeld, tudok róla. Te ezekről a vizsgálatokról nyilván csak a sámánegyetemen hallhattál, de én olvastan néhány eredeti közleményt is. És képzeld tudod mit bizonyítottak a kísérletek? Azt, hogy fájdalom kezelésben TALÁN hatásos, de semmilyen más esetben nem. Továbbá, a fájdalom kezelésénél mindegy volt, hogy hova szúrják. Na, erre varrjál gombot.
"Opció. Ahogyan az is, hogy létező dolog az amiről beszélek. Csak te ezt a lehetőséget kellő szubjektivitással kihagyod."
Aki valamit kihagyott valamit az te vagy. És tudod, hogy mit hagytál ki? Azokat a vizsgálatokat, amik bizonyították, hogy nem létezik effektus. Így csak az általam felvázolt két eset lehetséges. Bocs. A homeopátiás készítmények nem hatásosak, az egész kondicionálás, rázogatós szarakodás csak paraszvakítás. Ezek többször ki lettek mérve, bizonyítottan hatástalan a módszer.
"A gyógyászati / harcművészeti egyesület munkája miatt kell tudnom. Mert megtanultam, innentől lehet csak alkalmazni valamit."
Gondolom az EzoTv-s jósok is egy csomót tanulnak, mire le tudják venni a pénz-rontást a betelefonálókról. És ők is a munkájuk során használják a megtanultakat. (Az általad 13o-as IQ fele elég, hogy megértsd, hogy itt a "harcművész" és "gyógyászati" egyesület van az EzoTV-vel párhuzamba állítva.) Én nem kétlem, hogy rengeteget tanulsz és tudsz. De ezt már elmondtam. Amit én állítok, hogy ez a tudás, nem része a valóságnak. Ha az lenne, akkor mérhető, bizonyítható lenne. Mint ahogy te se hoztál semmilyen bizonyítékot, hogy pl. a meridiánok léteznek. Persze neked nem kell bizonyíték, te elhiszel bármit bemondásra. És itt jön a képbe, hogy intellektuálisan ki mennyire igényes... Ennek nagyon sok rétege van, nézd meg, hogy miben képesek hinni emberek:
"A Plejádi Fotonikus Rezgés és az Új Fotonkorszak"
Emberek elképesztő ostobaságokban képesek hinni, és ők pontosan úgy meg vannak győződve az igazukról, mint te, és pont úgy nem tudják alátámasztani állításaikat, mint ahogy te sem. Mert te nem érzed az igényt, hogy azok az állítások bizonyítva legyenek, amiket elfogadsz igaznak.
"Neked mégis mennyi példa lenne elég? Ha lenne mondjuk 2 milliárd dokumentált eset, mind a kétmilliárdba belekötnél? Hol van a határ? "
Nekem egy darab kettős vak teszt elég, amiben bizonyítják, hogy a kezelés szignifikánsan hatásosabb, mint a placebo. Hol van ez? hányezer éves a módszer? Ennyi idő alatt miért nem csináltak ilyet?
Nem, ezt a vitát egyik fél sem élvezi..
Majd válaszolok hosszabban, de most ennyit:
"Azért alacsony az IQ-d, mert nem érted meg, hogy azok az állítások, amiket a világról megfogalmazunk bizonyítást igényelnek."
Ezen a világon semmi sem bizonyított. Azt hiszed, hogy a te hitrendszeredet jobban alátámasztották mint az orrszarvútülök hatását.
Na most kérlek szépen ez úgy van, hogy az orrszarvútülköt azért használják elvileg, mert mondjuk kerestek megfelelő hatású anyagokat, kipróbálták a tülköt és ezer évnyi vizsgálódás alatt leírták milyen hatás is jellemzi.
Neked ez nem tudomány (nekem meg hit kérdése, hogy elhiszem-e hogy az orrszarvútülök hatása az ami).
Van az a tudomány és bizonyítás amiben meg te hiszel, és tudjuk hogy tele van kamuval, hibákkal.
Akkor most melyik a jobb?
Szerintem az amelyik működik. Mit látunk működni? Hát te nem mert nem élsz benne, nem találkozol vele, de én a keleti tudományokat látom működni.
Más példa: paleo táplálkozás. Rengetegen támadják hogy nem jó ezért, azért, nem működik stb.
Mondd meg a cukorbetegnek aki meggyógyult paleóval, hogy nem működik.
Látod hogy értelmetlen, ha bizonyított ha nem, a lényeg az hogy működjön valami. Ha bizonyítás nélkül működik akkor úgy működik.
Én arról hiszem el hogy működik, amit látok vagy tapasztalok.
Kérdés te mit hiszel el? (lehet erre már válaszoltál, majd átolvasom a hosszú választ..)
"Ezen a világon semmi sem bizonyított. Azt hiszed, hogy a te hitrendszeredet jobban alátámasztották mint az orrszarvútülök hatását."
Mi van te kis kétszínű, semmi sincs bizonyítva??? És az, hogy a finomított szénhidrátok fogyasztása növeli a diabétesz kockázatát? Hogy a tejben lévő egyszerű cukrok inzulin burst-öt okoznak???? Ezek sincsenek bizonyítva? Persze, amikor a paleós náciként hirdeted az igét, akkor valahogy a vak kontrollált kísérleteket is bemutató Szendi féle oldalra azért nem büdös hivatkozni. Az a helyzet öregem, hogy már tényleg kezd kicsit felfordulni a gyomrom tőled.
De gyűlölködő vagy...
Viszont rátapintottál a lényegre. Ugyan most is az intelligens gyökér szerepében tetted..
Nem hülye vagy az látszik, csak megszakadsz hogy a felsőbbrendűség látszatát és az igazadat keltsd.
Először is, nem a tej cukortartalma okoz inzulincsúcsot, a tejben kb. 4g/100g laktóz van. Ez nem egy magas mennyiség, tehát az elmélet sosem hangzott úgy, hogy a tejcukor miatt magas a tej okozta inzulincsúcs.. ha valaki tájékozott.. miért ír mást..
Másodszor igen. Ezt ugye vizsgálták, kölkökön is, zsírszegény és zsíros tejjel is, fenn van a pubmeden. És akkor most bizonyított vagy nem? Szerinted igen? Ez tényleg bizonyított?
Én tudom hogy igaz, átlátom az összefüggéseket, én igyekszem látni a fától az erdőt, én ismerem az embereket akik a tejivás elhagyása óta tudtak fogyni ésatöbbi.
De akkor most neked, akinek semmi bizonyíték nem elég, kérdeztem te miben hiszel?
Én beszéltem azokkal az emberekkel, akiknél néhány hét alatt csökkent/elmúlt az inzulinrezisztencia és a kettes típusú cukorbetegség a szénhidrátbevitelük helyretételével. Persze hogy én ezt terjesztem az emberek között illetve gyógyászati egyesületként alkalmazzuk is, legalábbis én ennek a híve vagyok és mondá az Úr, ez jó.
Viszont olyan módszerekkel van bizonyítva amikkel más dolgok is, lehetne kamu (csak látszik a gyakorlatban, hogy nem az).
Na mos sok dolog látszik a gyakorlatban, hogy nem kamu.
Ilyenek a keleti orvostudomány alapjait képező energetikai típusú gyógymódok, Qigong és az akupunktúra is.
Lehet szélsőségesen ellenkezni, a bizonyítékokra fittyet hányni és újabb bizonyítékokat kérni, attól még mint írtam napi rutinként használják ezeket mert jók.
Szerintem neked igazából csak az a bajod ezekkel, hogy nem érted hogyan működnek és félsz átrendezni az eddigi világnézetedet.
És próbálsz rengeteg érvet felhozni, bennem keresni a hibát.. azért, hogy bizonyítsd hogy például egy akupunktúra nem működik illetve hogy nem létezik az elvi háttere (meridiánok stb.)
Na most, "nem kék az ég". "Nem repül a repülő". ... :)
Olyannak mondasz ellent, amit használnak, mert működik. Akárhányszor próbálod az ellenkezőjét elképzelni, leírni, bizonyítani. Hát menj el egy hagyományos kínai orvoshoz / orvosi rendelőbe. Vagy szedd össze a bizonyítékokat.. én többet tényleg nem tudok tenni, ismerek embereket akik ezt használják, kezelnek vagy kezelést kapnak, látom hogyan változik az állapotuk, miért mondod rá hogy nem igaz? :)
Elhízottal/cukorbeteggel/bélbeteggel ugyan így szoktam írni mint veled.
Elmondom hogyan kellene ennie, mert tudom hogy segíteni fog (és 90% eséllyel persze be is jön, de ez teljesen ismeretlenül, találkozás nélkül is az apróbb problémák esetén ugye a paleo bejön).
De ellenkeznek hogy nem. Esetleg linkelek egy tények-tévhiteket, 'bizonyítékokat'. Azt hiszed számít?
Nektek 'hitetleneknek' igazából semmi sem számít, vagy csak én nem tudom mi.. de közben kiszűritek az igazi, működő megoldásokat is, csak mert nem férnek bele a mostani világképetekbe.
Közben végigolvastam az írásodat.
"Az akupunktúrás kezeléseket széles körben vizsgálták. Képzeld, tudok róla. Te ezekről a vizsgálatokról nyilván csak a sámánegyetemen hallhattál, de én olvastan néhány eredeti közleményt is. És képzeld tudod mit bizonyítottak a kísérletek? Azt, hogy fájdalom kezelésben TALÁN hatásos, de semmilyen más esetben nem. Továbbá, a fájdalom kezelésénél mindegy volt, hogy hova szúrják. Na, erre varrjál gombot. "
Nem tudok gombot varrni rá. Nem értem ez hogyan lehet. A logikus következtetés, hogy akkor biztos kamu az akupunktúra az kissé vicces.
"Nekem egy darab kettős vak teszt elég, amiben bizonyítják, hogy a kezelés szignifikánsan hatásosabb, mint a placebo."
Az elvárásodra nincs ember, aki azt mondhatná hogy nem teljesen jogos.
És mégsem tudom, ilyet miért nem végeztek. Én azokat látom, akiket meg kellett gyógyítani (mert a nyugati orvoslás módszerei erre alkalmatlanok voltak) és például qigong+akupunktúra utána meggyógyultak.
Írtam a petefészek gyulladásos példát, ebből lehetne dokumentált esetet készíteni, és persze hasonlókból.
Majd biztatom az orvosokat és terapeutákat, hogy dokumentáljanak mindent nagyon.. de egy beteg embernél hogyan is csinálsz kettős vak tesztet..?
Számomra az a kontroll, amikor betegek és nem javulnak, vagy nyugati kezelést kapnak és nem javulnak. Hát olyan bonyolult dolgokon alapszik a tapasztalatom (más néven hitem), hogy meggyógyultak emberek.
Vagy ugye a saját qigong tapasztalatok: intim súlyzó nem tépi le a heréket, holott 15 kiló felett már illene.
Evőpálca nem szúrja át a torok lágy részét, pedig ütés hatására nem eltörni illene hanem beszúródnia a testbe.
Ilyen apróságok, amiket láttam vagy csináltam, megtapasztaltam, fogtam. Ilyen dolgokat nehéz nem valóságosként kezelni. Te lazán megteszed mondjuk :)
Elmehettek a .csába az összes traditional chinese medicines haveroddal eggyütt:
"The same armor-like scales that protect these little guys from predators are desired in traditional Chinese medicine for their bogus medicinal value. The amount of animals being killed and traded is growing, and so is the price for scales: They currently fetch $600 per kilogram ($272 per pound), twice what they traded for only five years ago, according to a study in Frontiers in Ecology and the Environment. Rising demand is driven in part by rapid economic growth in Asia, which has also fueled increased poaching of rhinos and elephants. "
Undorító! És te ezeknek a szekerét tolod te szerencsétlen!!! Nem veszed észre, hogy mennyire gyomorfogató hazugság az egész?
Rájöttem, hogy bármilyen szemellenzős vagy, én igaz felebarátomként kedvellek, sőt szeretlek téged!
Köszönöm, hogy beszélgettünk, és az idődet fordítottad rá, hogy megoszd többek között velem a véleményedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!