Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljesen kezdő vagyok, tudnáto...

Ligus10 kérdése:

Teljesen kezdő vagyok, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

15 éves fiú vagyok, 57 kilógrammal, 178 centiméterrel. vékony testalkatú vagyok, de viszonylag sportoltnak érzem magam (futás nem az erősségem mondjuk..) és szeretnék többet kihozni magamból. annyit még érdemes tudni rólam, hogy 3 éves korom óta egyáltalán nem eszek gyümölcsöt (nem szeretnék bele menni, de ha a közelembe kerül már rosszul vagyok), de húst igen. több kérdés merült fel bennem:

-tömegnövelő: káros e? milyet ajánlotok ami nem rontja az egészségem

-fehérjepor: káros e? milyet ajánlotok?

-kondi: ez nem feltétlenül ide tartozik, de multkor elmentem a GildaMaxba és nem engedtek be. nem tudtok olyan helyet ahol 16 éves kor alatt lehet edzeni (óbuda és környéke)

Előre köszönöm a válaszokat!

#edzés #fehérje #kondi #testizom növelés
2014. febr. 22. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem káros és az sem káros.Nem tudok.
2014. febr. 22. 10:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Fehérje (tejasvó): A tejből kivont , zsírtalanított, cukor nélküli része a tejsavó fehérje. Mondhatnám úgy is hogy a tej egészséges része.

Tömegnövelő: Az elöbb említett fehérje + gyors felszívódású szénhidrát (cukor)

Ezek üzletekben kapható, mindenféle tiltás nélkül (életkor) vásárolható koncentrált élelmiszer.

Persze mint minden más termékkel, ezzel is ésszel kell bánni. Napi egy-két adagnál többet nem kell inni, ez főleg a folyékony állaga miatt van, testünk emésztőrendszere a szilárd tápanyaghozz van alkalmazdkodva.

Gyümölcsre nagyon nincs szükség, főleg cukor és ma már sajnos elég kevés vitamin is van benne. Helyette ami célravezető és hasznos, az egy jó multivitamin!

További alapismeretek - Sárga kapszula elolvasása (body.builder.hu vagy google vagy android market)

ui.: Termet nem tudok, nem Pesti vagyok, ha véletlen nem találsz, nézz utána a fegyencedzésnek, izületek átmozgatására és elindulásnak tökéletes addig is.

2014. febr. 22. 10:22
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a másodiknak: azt írtad, hogy a tömegnövelő tartalmaz fehérjét. tehát ha azt veszem nincs szükség a sima fehérje porra?
2014. febr. 22. 10:28
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát igen is meg nem is. Az a probléma hogy a tömegnövelő leginkább cukrot tartalmaz és kevés fehérjét (persze ez márka és tipusonként változik). Gyorsan felszívodó cukorra meg csak és kizárólag edzés után van szükség. A napszak többi részében nemjó tömegnövelőt fogyasztani mert zsírosítani fog!

Talán jobb megoldás venni fehérjét és külön gyors Ch-t, ami lehet akár szölőcukor is, vagy Carb-F. Fehérje meg mehet akár reggel is vagy más időpontban.

2014. febr. 22. 10:43
 5/11 A kérdező kommentje:
értem. azt honnan tudhatom meg, hogy melyik napszakban kell szedni a cuccokat?
2014. febr. 22. 11:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Multivitamin mehet reggel.Fehérje és gyors ch edzés után. Fehérjét még ihatsz bármikor, ha nem tudod szilárd táplálékból bevinni a megfelelő mennyiséget.
2014. febr. 22. 11:03
 7/11 A kérdező kommentje:
rendben, mostmár kezdem érteni. majd még várok ajánlatokat, hogy mit vegyek!
2014. febr. 22. 11:05
 8/11 anonim ***** válasza:

A fehérje/tömegnövelő leginkább edzés után közvetlen vizzel keverve!

Azon belül hogy te mikor iszod a fehérjét (vagy máskor nem iszod) az az étrendeden múlik. Ha megvan a kellő napi fehérje bevitel akkor nem szükséges más időpontban fogyasztani. Sokan a reggeli zabpelyhet is ezzel eszik pl, de vannak éjszakai lassú felszívódású kazein fehérjék is.

De gyanítom hogy egy étrendszerűséget is tisztázni kéne itt, úgyhogy szépen olvasd el a fent említett sárgakapszulát, hasznodra lesz!

2014. febr. 22. 11:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Szeerintem ezért lepontoznak, de először is fejben készülj fel, olvass utána a dolgoknak, mert bizony ha izmosodni akarsz, ahhoz nem elég X vödör tápkieg. Kell mellé egy egész napirend és életszemlélet váltás, ha szeretnéd tartósan megőrizni az erődet és az izmaidat.

Egyébként sok szerencsét. Én 15 évesen 178 centi magasan 47 kilóval kezdtem, most ugyanilyen magassággal 81 kiló vagyok szteroidok nélkül.

2014. febr. 23. 15:21
 10/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok:

Kihagytam hogy a kaját én nem tartom be rendesen, csirke-rizs szinten. Legyen elég tápanyag, a többit meg a használt súlyok és a tükör szabályozza. Persze, ehhez komoly mértékű önismeret és elméleti tudás kell...

2014. febr. 23. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!