Teljesen kezdő vagyok, kondi után mit kellene innom és mennyit? 167/46 19l
19 éves 167cm 46kg lány vagyok. Mindig sportoltam valamit de most 2hónap kimaradt. Elkezdtem kondizni, heti 3 alkalom , hízni szeretnék(izmot nem zsírt). Igyekszem napi 5ször enni, ahogy a munka,suli engedi - (reggeli : müzli/magos barna kenyér, zöldség, sonka/tojás
tízórai: joghurt/gyümi/pufirizs ebéd: vmilen. hús(ált. csirke v. pulyka + rizs/krumpli uzsonna: piritós,sonka,zöldség / ebédből egy kisebb adag vacsora: müzli/túró gyümölccsel/pirítós vgy ha későn érek haza 8-9fele akkor ilyenkor eszem meg az ebédet. )
Azt tudom, hogy edzés után 1órával kell szilárd étel , de egyből edzés után mit igyak? Tejsavó proteint ajánlottak, de az én súlyomhoz ebből mennyi kell egy adaghoz? Milyen fajta(ami havonta max. párezer ft)? Ha nem mérem ki mindig az adagokat, meg néha (vagy többször) eszek egészségtelen ételeket(péksüti, keksz, csoki stb.) akkor nem fogok fejlődni?
Nagyon megköszönném a segítséget:) Mert ha már csinálom akkor szeretném normálisan csinálni, de nincs kitől kérdezzek.
Ha túl sok péksütit eszel, elzsírosodsz, mivel nőként erre hajlamosabb vagy. Genetikafüggő, hogy kinek mennyire kell odafigyelni a fejlődéshez, de tény, hogy a nőknek nehezebb dolguk van izomépítés terén. A jól összerakott étrend sose árt.
Proteinből szeintem a legérdemesebb egy sima mezei koncentrátum, edzés utáni turmixba testsúlyod/2 grammnyi fehérje kell, de úgy számold, hogy súlyozol a tömegszázalékkal. Mellé háát mivel lány vagy, és pici (:D), legyen kb 30 g szőlőcukor, vagy 25.
[link] (jobboldalt hasznos információk)
Köszönöm a gyors választ!Sajnos tényleg hajlamos vagyok rá :( úgyhogy egy kis akaraterő fejlesztés nem fog ártani.
A tömegszázalékkal való súlyozás pontosan mi is takar?:D és a pufirizsből mennyit kell/szokás/szabad enni? Mert egy olyan zacskót simán ki tudnék végezni egy nap ...
Az akaraterő elengedhetetlen ebben a sportban (bár mindegyikben), ha jó eredményt akarsz :P
Tömegszázalék: egyik fehérje sem 100%-os, amire az van írva, az csak azt jelenti, hogy 100%-ban állati eredetű fehérjét tartalmaz, növényit meg nem. Általában egy valamirevaló fehérje olyan 70-80%-os, azaz a teljes tömegének 70-80%-a a tiszta, csakis fehérje. A többi ízesítő, adalék, kis tejcukor, kis zsír. Edzés után kell ugye a súlyod fele grammban protein, mivel 46 kiló vagy, ezért 46/2= 23 gramm. De mivel nem tiszta proteinből áll a por, amit iszol, ezért ha te 23 gramm PORT lemérsz, annak csak mondok egy számot 75%-a, azaz 17,25 grammja lesz PROTEIN. De neked ebből kell 23 gramm, tehát több, vagy kevesebb port teszel? Többet biza, a proteinszükségleted elosztos a por tömegszázalékával (azaz tömegtörtjével: nem 75% hanem 0,75), és így megkapod, mennyi por kell valójában. 75% esetén 23/0,75=30,666 ~ 31 gramm por kell.
Pufirizst ne nagyon egyél, mert drága. 100 grammot kapsz 150 forintért, azaz 1500 forint kilója, míg a sima rizsnek 300 forint sincs kilója. Tudom, finom, meg egyszerű megoldás, de anyagi szempontból nem túl jó. Nézz itt egy étrendet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!