HA kondizás után kezdek aerobozni, akkor az aerob előtt ne igyam meg a tejsavó + dextróz kombit hanem csak a 40 perc aerob után?
Igen, igen.
Mi lenne, ha edzés után meginnád a fehérjét, mert elvileg azért vetted meg a boltban, hogy edzés után tudd inni.
Utána letolod az aerobot, hát az rohadt fontos..
Aztán a nap további részében nem eszel cukrot, így fogsz tudni zsírt égetni, cukor híján. Hmm?
Ne egyél túl sok szénhidrátot.. ez kell a szálkásításhoz.
Edzés után 20-30g cukor a turmixodban nem számít sokat, az csak 1 étkezés.
A többi étkezésed legyen ch szegény. Ennyi.
Aerobbal meg foglalkozni sem kellene, csináld ha boldogabbá tesz.
Nem te tévedsz, hanem az állítás forrása.
Minden esetre ha neked edzés után gyalogolni van kedved, szerintem semmi baj nincs ezzel.
De azért a tápanyagpótló edzés utáni turmixodat csak megiszod az igazi edzés után, nem?
Teljesen nyugodtan fogyaszd el, utána aerobozz ha tényleg ahhoz van még erőd.
Az már eszmerendszer kérdése hogy a fogyást aerob edzéssel vagy csak táplálkozással hozzák összefüggésbe. Én a táplálkozásban hiszek, de egyébként legyen fontos az aerob edzés is. Én napi 22 órát aerob tartományban töltök, nem tudom mások hogy vannak ezzel, szerintem sétát már nem számítom edzésnek :D
Ezek a gyümölcsök kb. fele-fele arányban tartalmaznak glükózt-fruktózt. Hasonló egyszerű ch-k mint a dextróz. Való igaz, a fruktóz máshogy hasznosul, a máj bontja. Ha a máj raktárai tele vannak, akkor alakul zsírrá. Diétában, 1,5 óra edzés után ez kizárt! Az ugye nem kérdés, hogy edzés után kell valamennyi gyors ch (a miértekbe most nem mennék bele). Miért pont a banán?
Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energia 90 kcal 370 kJ
Szénhidrátok 22,84 g
- Cukrok 12,23 g
- Rost 2,6 g
Zsír 0,33 g
Fehérje 1,09 g
A-vitamin ekviv. 3 μg 0%
Tiamin (B1-vitamin) 0,031 mg 2%
Riboflavin (B2-vitamin) 0,073 mg 5%
Niacin (B3-vitamin) 0,665 mg 4%
Pantoténsav (B5-vitamin) 0,334 mg 7%
B6-vitamin 0,367 mg 28%
Folsav (B9-vitamin) 20 μg 5%
C-vitamin 8,7 mg 15%
Kalcium 5 mg 1%
Vas 0,26 mg 2%
Magnézium 27 mg 7%
Foszfor 22 mg 3%
Kálium 358 mg 8%
Cink 0,15 mg 2%
Szálkásító diétában nem kell gyors ch edzés után, csak fehérje.
Ha aerob edzés előtt fehérjét fogyasztassz nagy eséllyel kemény hányingered lesz, és émelyegni fogsz.
Nem dől össze a világ ha aerob után iszod, ha mindenképp ragaszkodsz ahhoz, hogy súlyzós edzés után menjen, akkor menjen BCAA, aerob után pedig a protein tápkieg.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!