Kondizás utáni szénhidrátbevitelnél mi a különbség a dextróz, a kristálycukor, vagy a szörp felszívódása között?
Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 19:01
1/3 anonim válasza:
A dextróz a leggyorsabb, a kristálycukor egy szőlőcukor és egy gyümölcscukor molekulából áll, a szörpben megint csak kristálycukor és gyümölcscukor is van. A gyümölcscukor pedig az izmok glikogénraktárait NEM tölti fel, megy májba, onnan pedig zsírba, ha az tele van.
2/3 A kérdező kommentje:
Szálkásítás fórumokat bújtam, és ott írta a srác, hogy a szálkásítás legvégén egyszer kiment a strandra, és fagyit evett szénhidrát feltöltés címszó alatt. A fagyiban lévő cukrot pedig a szervezete betöltött az izmokba, és ezt érezte is ott.
Hülyeséget írt, vagy a fagyiban dextróz volt?
Edzés után néha szörpöt iszom, tehát ez nem volt hasznos részemről, hanem ártottam vele?
2012. aug. 5. 19:19
3/3 anonim válasza:
Edzés után a fruktózmolekulák miatt nem a legjobb, de ha lemerültek a glikogénraktárak, és a máj sincs tele, akkor nem megy zsírba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!