Mi történik ilyenkor a vércukor szinttel?
Tömegnövelésnél tartok, de azért igyekszem nem a z égbe vágni a vércukorszintemet a nap során.
A reggelim mostanában zabpehely + kukoricapehely (1:3 arányban, mindkettő ledarálva) + kefir/joghurt + tojásfehérje + olajos magvak vagy tojássárgája + lenolaj + mazsola/méz. Rákaptam, szeretem.
Együtt kb. 75 gramm CH (ebből 7 gramm cukor + 8 gramm laktóz, ami a kefirben/joghurtban van), 25 gramm zsír, 25 gramm fehérje, 6 gramm rost.
Reggel felkelek, megmérem a cukrom: 4,1 mmol/l
Nem mozgok semmit. Megeszem a reggelit, 10 perc múlva mérem: 4,6 mmol/l
Nem mozgok semmit, csak ülök. Fél óra múlva 4,2 mmol/liter. Ezt követően sem megy már feljebb, néha még 4 alá is becsúszik. Amikor pl fehér kenyeret attem felvágottal, akkor is ugyanez volt a helyzet.
Mi történik?
1)a sok zsír, fehérje, meg rost annyira lenyomja a CH GI-jét, hogy az nem bírja megdobni a vércukromat és reggel gyakorlatilag „éhezek”, ezért kéne valami gyorsabb CH vagy…
2)a rossz reggeli inzulinérzékenység és a kukoricapehely magas GI-je miatt annyira magas és gyors az inzulinválasz, hogy az tolja be a vércukrot a béka s*gge alá.
2.
Csináltass inzulin terheléses vizsgálatot
10 órainál is alacsony marad. Az ebéd már felviszi.
Este a legmagasabb, pedig estére eszem a legkevesebbet és olyankor vagyok a legaktívabb.
Ma reggel rántottát ettem rizzsel, tejföllel, lenolajjal, kevés, nem túl rostos zöldséggel (direkt kevéssel, hogy ne lassítsa a felszívódást).
Éhgyomorra 3,8 mmol/l. Evés után fél órával és egy órával egyaránt 4,2 mmol/l.
Mi a fene van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!