Szabad konditerembe járni lassan 13 évesen?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Áprilisban 13 éves leszek, most 170 cm és 54 kg vagyok. Egy éve küzdősportot űzök mellette fegyencedzést és otthoni súlyzós edzést csináltam. Mostanában tömegnövelő étrendet kezdtem el. Most hogy befejeztem a kűzdősportot konditerembe szeretnék járni, nem azért hogy a tükörben nézegessem magam hanem mert nagyon szeretek súlyokkal edzeni (amit 1 hónapja itthon végzek kb. 18 kg-s súlyzóval). Sokat olvastam az elmúlt fél évben erről az egész testépítésről de nem tudom hogy nem rontanám el az izületeimet, csontjaimat ha elkezdeném. Köszönöm előre is!
2014. febr. 1. 18:09
1/5 anonim válasza:
Fiatal vagy még hozzá, az ilyet inkább 16 éves kor körül kell elkezdeni.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de szeretem csinálni és nem akarok mást sportolni vagy fegyencedzést csinálni. Egyszer voltam konditeremben és megkérdeztem az edzőt és ő azt mondta hogy kisebb súllyal több ismétlést csináljak és akkor nem lesz baj, de mindenki más meg azt mondja hogy inkább ne is csináljam...
2014. febr. 1. 18:27
3/5 dirtboy válasza:
nem tanácsos de ha ésszel csinálod akkor semmi gond nem lesz,ha meg van edződ az meg pláne jó.
4/5 A kérdező kommentje:
Ésszel csinálnám mivel elég sokat utána olvastam a dolgoknak mostanában, a shop.buildert is folyamatosan olvasom. És igen, lenne edző aki segítene. Köszönöm a választ!
2014. febr. 1. 18:38
5/5 anonim válasza:
15-16 éves kor alatt még nem fogsz rendesen fejlődni, mint ahogy azután tudnál szóval azt vedd számításba. Más részt pedig én csak edzővel ajánlanám (egy hozzáértővel) az nem árt ha megtanulod a gyakorlatokat korán, még elég hajlékony is lehetsz, akár a súlyemelést is megpróbálhatnád. Oda pont jó korban vagy, hogy elkezd. Testépítés/ erőemelés meg 2-3 év múlva rá ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!