Mit tegyek? Hogyan kezdjem el?
Hello! Nem régiben úgy gondoltam , hogy el kellene kezdenem edzeni , mivel nem vagyok megelégedve magammal. Korábban már jártam edzeni , ezért a karom szálkás , viszont nem nagy. A problémám az , hogy ectomorf alakkal rendelkezem és ennek utánaolvasván kicsit elszomorodtam.
Szeretném segítségeteket kérni az elkezdésben. A jelenlegi célom az lenne , hogy legyen alakom és nem felső szinteken szeretnék testépítéssel foglalkozni.
Elsősorban szerintem tömegelésre lenne szükségem. Tudnátok abban segíteni , hogy mire figyeljek oda , milyen legyen az étrendem? Milyen táplálék kiegészítőt ajánlanátok? Az AAKG után olvastam , szerintetek hasznos lenne az elejétől kezdeni?
Egyébként: 185 cm vagyok és 72 kg.
Válaszotokat várom! Remélem hamarosan érkezik ,és el tudom kezdeni. Nagyon sokat jelentene , főleg az , ha látható eredménye lenne. ( Természetesen tudom , hogy az első pár hónapban nem sok kinézetbeli , hanem erőbeli változás történik)
F/18

Nézzük, mivel egy csónakban evezünk ezért újdonságot nem mondok, lényeg hogy minél többet kell enni, törekedve a minőségre. Az étkezéseket tetszés szerint oszthatod be, ezekben legyenek jelen jó húsok mint a csirke pulyka hal ezekből tudsz nyerni fehérjét, köretként rizs krumpli, vagy tészta is megteszi ezek a szénhidrátok, ha kenyeret választasz törekedj a barna magvasra, a fehér kenyeret tartsd alacsonyan, bár nehezen hízóként nem szokott gond lenni a fehér kenyérből sem, csak épp nem válik az ember hasznára, azt leszámítva hogy telít. Zöldség is fontos, ami számodra elérhető azt enni kell, gyümölcsöket sem érdemes elkerülni, pl banán reggelinél.
Vitaminokat illetően ha van rá lehetőséged a C vitaminon kívül, omega 3-at szedj még, meg egy multivitamint, ami lehet gyógyszertáras is
Tömegnövelőt nem ajánlok, mert azon a pénzen vehetnél kristálycukrot is, tény hogy van benne fehérje is, csak épp egy adagban nincs annyi amennyire szükség lenne, éppen ezért egy olcsó de minőségi fehérjét célszerű venni, ilyen a Myprotein impact whey, vagy az mhn whey pro 100%, emellé kell egy gyors szénhidrát, ami lehet szőlőcukor, maltodextrin, dextróz, ennek a kettőnek a kombóját edzés után célszerű elfogyasztani
Köszönöm a választ. Esetleg edzéstervben tudnál segíteni? Tömegelésnél mit , hogyan , hány ismétléssel?
Valamint étrendnél megfelelő ez?
Vagy többet kellene bevinnem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!