Hogyan mehetek biztosra, hogy ha gyarapodik a súlyom, az izomtól, és nem zsírtól gyarapodik? Jó így az étrendem és az edzéstervem?
53 kiló vagyok, 168 cm, 23 éves lány.
Még maximum 1 kg felesleg van rajtam, de akkor már tényleg soványnak számítanék, így is XS-es méretre fogytam az M-esről.
A problémám az, hogy kicsit kezdem laposnak érezni a fenekemet. Szóval szeretnék izmot építeni.
Előbb-utóbb elmegyek konditerembe is, de most sajnos nem tudom beiktatni a mindennapjaimba, talán 2-3 hónap múlva úgy alakulnak a dolgaim...
Eddig pilateseztem, de már a mindennapi 2 órányi edzés sem hozott látványos fejlődést.
Aztán vettem bokasúlyt, azzal javult a dolog (2*1.5 kilósak), de már nagyon untam a pilatest.
Most találtam rá a tornavideo.hu-ra, nagyon tetszenek ezek a gyakorlatok, elolvastam a táplálkozásra vonatkozó részeket is.
Mégis nagyon tartok attól, hogy zsírként jön vissza a súlyom.
(55-56 kilóra szeretnék visszajönni kb.)
Hogy védhetem ezt ki?
Ez a fajta étrend megfelelő?
Reggelire eszem:
zabkása fél banánnal, 3-4 szem aszalt barackkal, rozskenyér vagy puffasztott búza tojással/sonkával/sajttal/uborkával/humusszal, joghurtos túró zabkorpával, gyümölcs turmix (0.5%-os tej, gyümölcs, zabkorpa)
+ minden nap szedek omega-3 zsírsavat
és 2-3 liter citromos vizet iszom.
Tízóraira: joghurt/pisztácia/mandula/gyümölcs
Ebédre: halkonzerv zöldséggel/durum tésztával/lecsóval, csirke (húsleves vagy roston), túró (körözöttként vagy joghurttal, zabkorpával), turmix
Uzsonnára: párolt zöldség, kefír fokhagymás mártogatósként uborkával, joghurt
Vacsorára: gomba, joghurt, kefír, fehérje turmix, tojás, párolt zöldségek, nyers zöldségek
Azt már kitapasztaltam, hogy ha finomított dolgokat eszem, azonnal jönnek a zsírpárnák. (Meglepő...:))
Tudom, hogy edzés előtt lassan felszívódó szénhidrátot jó enni, utána fél órán belül pedig fehérjét. (Jól tudom egyáltalán?:D)
Szerintetek így jól csinálom?
Ja, és mindennap csinálom a Péntek Enikős (tornavideo.hu) edzéstervet lábsúlyokkal.
Az edzéstervben most a szombat és a vasárnap pihenőnap, ki kell annyit hagyni? És két nap egymás után legyen a pihenő napom tényleg?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! :)
Ez is benne van a könyvben. Olvasd el.
De leírom azért: neked 2-3 ttkg ch-ra, 2 ttkg fehérjére és 1 ttkg zsírra (maximum 0,5ttkg telített) van szükséged és kb. 2,5-3 liter vízre!
Ha nem jön a heti 0,5-1 kg plusz, akkor emeld a ch-t.
Ha úgy érzed túlságosan lelassult az anyagcseréd, akkor próbáld ki azt, hogy egyik nap alacsony ch, másnap közepes, utána magas, majd ismét alacsony-közepes-magas stb. De ezt a módszert embere válogatja, nálam mondjuk ez nem jött be, inkább türelmes voltam és fokozatosan emeltem a ch-t, bár ez nagyon sok hétig-hónapig eltartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!