Mivel tudnám a csirkét ízesíteni?
Most kezdtem el kondizni,(183 cm-63 kg)
kb fél 12-re végzek az edzéssel délelőtt,majd jön 70 g rizs,és 100 g csirkemell. Na az a 70 g rizs hamar elfogy.Ilyenkor magába a csirkét nem tudom megenni,ezért majonézzel ízesítem,így nem érzem a csirke ízét. De a majonéz viszont elég sok zsírt tartalmaz,pláne,hogy kb 2-3 evőkanál mennyiséget elfogyasztok a maradék csirkéhez belőle. Mivel lehetne majonéz helyett ízesíteni? Vagy az a zsír ami a majonézbe van nem számít,ha tömegelek?
Sóval, borssal vagy van csirke fűszerkeverék. Te sütöd ki?
Csirkemellet bepácolod olivaolajba és beszórod valami gyros fűszerkeverékkel. kb 180Ft egy tasak ami elég vagy 3 kg húshoz.
Ha a legjobbat akarod, csinálj magadnak majonézt jó fajta olajból, olíva, lenmag stb.
Egyébként egy besózott megfokhagymázott csirke magában sem ízetlen. A rizst is sokféleképpen ízesítheted.
kis olajon pirítasz hagymát, a csirkét vékony szeletekre vágod, sóval, borssal, fokhagymával megfűszerezed, és 5-10 perc alatt kisütöd. Garantáltan finom.
Aztán próbálkozhatsz zöldfűszeres pácokkal, ízesítésekkel. A bazsalikom nagyon jó rá, ahogy pl a curry is, de az megint más tészta.
Gyümölcsöket is rakhatsz hozzá, a banán egy nagyon finom dolog, és tömegelésnél azért bele is fér. (jobban, mint a majonéz...)
banánt alapból szoktam enni, nekem egészségügyi okok miatt kell is,a kondizás miatt nem hagyom ki, mellé szoktam még egy fehérjeturmixot inni,és jóság van,ezt délután 4 körül szoktam. :D
Amúgy kössz a jó kis tippeket,legalább nem viszek be ennyi zsírt többet a majonézzel,mondjuk tömegeléskor még belefér,pláne,ha nem huzamosabb idő.
Bármivel ízesítheted a csirkét.
Persze hogy a majonéz sok zsírt tartalmaz, hiszen zsír-víz emulzió! ÉS? Ne boltit vegyél mert az napraforgó olajból van, ami gyulladásfokozó hanem keverj házit, ennyit. Nyilván nem félsz a zsírevéstől mert az nem kicsit lenne b{uzi}s :D
Amúgy ha nem tömegelnél, akkor nem ennél annyi zsírt mint amennyi a majonézben van? Ez csak pár evőkanál zsír, nem egy nagy mennyiség. De az ilyen növényi zsírok tényleg nem túl jó minőségűek.
Miért nem eszel olyan húst, amit.. szeretsz is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!