Milyen módon készítitek el a csirkét vagy halat?
Én csirkét szoktam inkább:
1.letisztítom, felkockázom, bele egy magas falú tepsibe, pici víz alá, be a sütőbe, kb. 15 -20 perc alatt átpárolódik.
Ezalatt a "köretet" is el tudom készíteni.
Mikor kész, mikrós edényekbe szétrakom, adagokra.
2. van egy elektromos grillezőm, ilyen összecsukható- felszeletelem a mellett és meggrillezem-de csináltam már teflonos serpenyőben is úgy, hogy picit "lekapattam" (barnábbra hagytam pirulni)
Felvágom a csirkemellet, befűszerezem (fokhagyma+só a standard) öntök rá egy kis vizet, megy a hűtőbe. Másnap jól felhevített kókuszolajon megpirítom percek alatt.
A tengeri halat általában lustaságom miatt addig mikrózom, még kész nem lesz, de így is nagyon finom.
A csirkét általában sütőzacskóban készítem el, többféle fűszert használva. Majd be a sütőbe, 20-25 perc alatt készen is van.
Másik kedvencem: felkockázom, kevés só, és vegeta, majd a tepsibe kókuszolajjal kisütöm. Ilyenkor öntetet is teszek rá, kedvencem a tejszínes-fokhagymás.
A tengeri halat szintén vagy serpenyőben, vagy sütőben fokhagymásan kisütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!