Mindenki azzal piszkál, milyen egyoldalú a testépítő étrend és már úgy látom, igazuk van, szerintetek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5258..
Ezt írtam ki múltkor, de most már nem csak a családból kapom a beszólásokat.
Naponta háromezerszer elmondom nekik, hogy igaz hogy egyoldalú, de megvan minden amire egy egészséges embernek szüksége van, de nem hiszik el!! Még egy orvos sem!(Körzeti is azt mondja, hogy ez az étrend rossz, kell csoki meg tej, meg péksütemény is).
Ma elrejtették a konyhai mérleget is. Már nagyon ideges vagyok, mit csináljak? Elköltözésre anyagi okok miatt egyenlőre nincs lehetőség, ilyeneket ne írjatok.
Annyit nem említettem bár, már utólag bánom nem írtam korábban, hogy jó pár éve köszönhetően az otthoni kosztnak, és hogy tízóraira péksüteményeket vittem iskolába, mert az volt otthon, felszaladt rám egy kis plusz. Nem vészes, de engem zavart és lefogytam, s kicsit átestem a ló túloldalára. Nem volt kérdés: híz-nom-kel-lett.
Ekkor találtam rá erre a sportra és elkezdtem követni a tömegnövelő étrendet, később kiegészítőket is beszereztem, ahogy egyre jobban beleszerettem a sportba.
A hízás évei alatt több mint 15 kilót felszedtem. Még jó néhány kiló hátra van mint amikor lefogytam, de sokkal jobban látszik, mennyire nem mindegy, miből jön fel a +kiló.
Nekem nagyon tetszik az eredmény. Az önbizalmam is helyrejött, végre szeretem magam, ahogy kinézek és a pozitív gondolkodásom miatt(hát amikor az ugye :D) a környezetem is jobban viszonyul hozzám. Egy szó mint száz, az életem része lett a testépítés.
Túl izmos úgysem tudok lenni, mert 1: nő vagyok, 2: koksz nélkül lehetetlen lenne nekem túlizmosodni :)
Viszont most, hogy azt kérik tőlem (nem csak a családom már, hanem a környezetemben élők is, ismerősök), hogy hagyjam abba ezt a táplálkozási szokást. Azt kérik, hogy álljak vissza arra az étrendre, ami miatt lefogytam, mert nem tetszettem magamnak.
Nekem azonban nem áll szándékomban lemondani erről az életmódról, mert hála ennek sikerült kijutnom az anorexiából és egy remek hobbit is találtam.
Közel áll hozzám. Nem hiányoznak a kekszek és a chips. A csirkét sem unom, mert imádom, egyszerűen ebből a testépítő étrend alapanyagaiból annyira sokszínű és érdekes ételeket ki lehet hozni, szeretek kísérletezni is.
Ezt próbáltam elmondani nekik egy fél órája. De a mondandóm 1-2 mondata után bezavartak a szobámba, hogy kapjak a fejemhez és addig ne jöjjek ki, amíg be nem látom, hogy nincs igazam.
Lol, nő vagy? :D Na ezt nem gondoltam volna. Amúgy ez már kész elmebaj, hogy kristálycukrot etetnek veled kanállal, ilyet épeszű ember nem csinál még akkor se, ha idegenkedik az egész sportdologtól.
Amúgy ez: "(hiába mondom, hogy szőlőcukrot speciel ettem aznap is, az nekik nem jó, abban nincs olyan tápanyag mint a kristálycukorban)" egy jó mondat volt, mert rémegyszerűen meg lehet cáfolni: keressenek rá ők maguk a neten, kérdezzenek meg egy kémiatanárt, vagy valami, azt fogják megtudni, hogy a kristálycukor egy glükóz és egy fruktóz diszacharidja, a szőlőcukor meg csak egy glükóz, ergo a szőlőcukorban csakis az van (azazhogy az az egy dolog, amiből áll), ami van kristálycukorban is :D
Gyámhivatal nem jutott még eszedbe? :D Mert ez lassan kiskorú veszélyeztetése... (vagy milyen korú vagy)
Már egy ideje nagykorú :D
Gyámhivatal azért túlzás lenne, nem éheztetnek itthon.
Csak olyan kaját kapnék amit a többi átlag ember eszik, de nekem az nem jó. Nem tudom hogy nagyon finnyás vagyok, vagy csak túlságosan igényes a szervezetemre. :P
Kész röhej.
Amúgy meg miért ők veszik meg a kajádat? Vedd meg magadnak, akkor nem szólhatnak bele. Én anyám is agyf_szt kapna ha vele vetetném meg a kajámat, pedig én nem étkezem olyan "komolyan" mint te szerintem.
Nem egyszer felhoztad hogy rég elmúltál 18. Fogod magad, dolgozol suli mellett, és magadnak megveszed. Legalább a munkával is lesz egy plusz pontod náluk. Meg tényleg elkezdesz felnőlni, nem csak fizikailag.
Állj ki magadért. Ez a te hibád is, hogy kialakult a szituáció. Én családomban, meg mindenki családjában van olyan ember, akinek a feje tele van ezzel a hülyeséggel amit vázolsz már lassan 1 hete. Valószínűleg veled is baj van, mert egyszerűen ne hiszem el, hogy nem lehet beszélni a fejükkel. Az nem létezik, hogy valaki ilyen szinten rosszra utasítsa a saját gyermekét. Szerintem az előadásmódodon, stílusodon kéne változtatni. Nem lehet hogy túlságosan bele vagy "buzulva" ebbe az egészbe? Az életed más területein tudsz felmutatni legalább olyan sikereket, mint a sportban? Nem említetted hogy versenyszerűen csinálnád, tehát ez csak egy hobbi nálad. Szerintem azért is baszogatnak, meg féltenek, mert más dolgokra (suli, meló, karrier, párkapcsolat, saját családod és közted lévő kapcsolat, stb...) nem fordítasz ennyi figyelmet. De ez csak az én véleményem a leírtak alapján.
Ha rég elmúltál 18 akkor meg miért vagy még otthon, hogy megmondják azt is, mit egyél? Főiskolára jársz, vagy egyetemre? Okj? Dolgozol? Húzz el otthonról, felnőttél, itt az ideje, hogy olyan szinten a saját lábadra áll, hogy ne tudja megmondani senki, mikor mit egyél. Ha meg otthon vagy, és végképp nem tudsz szót érteni, viseld el. Az evőkanalas cukrozás tényleg durva, de napi 1-2 szendvicsbe, vagy egy pohár kakaóba, ilyesmi, nem halsz bele.
Mások már 17-18 évesen szertnének elhúzni otthonról, sokkal komolyabb problémák miatt. Te már megtehetnéd, és otthon hisztizel azon, hogy anyádék cukrot etetnek veled. Ha ennyire zavar, ne csak megenni tudd a jó kaját, hanem tegyél is le érte magadnak valamit az asztalra: költözz el. De legalább anyádéknak azzal, hogy ha ők a saját pénzüket úgy akarják beosztani (mindegy hogy havi 20 ezer vagy 200 ezer marad kajára, ha ő nem akarja megvenni te nem kötelezheted rá azért mert a gyereke vagy), hogy nem veszik meg a csirkét, túrót, stb... minden nap, hanem elélnek kenyéren meg egyéb pékkaján, ne várd el hogy veled kivételezzenek.
Persze tudod hogy azt írtad, nem a pénz miatt van a balhé, hanem mert az ő kis fejükben van egy nagyon téves kép a "helyes" táplálkozásról. De nézz a dolgok közé, ilyen buta, makacs ember nem létezik. Biztos van még ott valami a háttérben.
Bár ha az én gyerekem anorexián már átesett volna, biztos én is másképp állnék a dolgokhoz. Most az egy dolog hogy nem értenek hozzá, és mennek a hülye fejük után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!