Mindenki azzal piszkál, milyen egyoldalú a testépítő étrend és már úgy látom, igazuk van, szerintetek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__5258..
Ezt írtam ki múltkor, de most már nem csak a családból kapom a beszólásokat.
Naponta háromezerszer elmondom nekik, hogy igaz hogy egyoldalú, de megvan minden amire egy egészséges embernek szüksége van, de nem hiszik el!! Még egy orvos sem!(Körzeti is azt mondja, hogy ez az étrend rossz, kell csoki meg tej, meg péksütemény is).
Ma elrejtették a konyhai mérleget is. Már nagyon ideges vagyok, mit csináljak? Elköltözésre anyagi okok miatt egyenlőre nincs lehetőség, ilyeneket ne írjatok.
Mintha az én szüleimet hallanám. Próbáld megmagyarázni (tudom, írtad, hogy reménytelen), hogy az egyoldalú és az egyhangú nem egyenlő. Te nem egyoldalúan, hanem egyhangúan táplálkozol (már, ha egyhangú). A kajádban megvan minden (protein, CH, telített és telítetlen zsír, zöldség, gyümölcs, vitaminok, nyomelemek). Mond nekik, hogy a változatos táplálkozás nem azt jelenti hogy egyik nap ilyen s zart eszel, a másik nap meg olyat. Nálam ez a szöveg vált be.
Írtad (még az első kérdésben), hogy nem eszel disznózsírt. Pedig azzal sincs semmi baj (mértékkel persze), igaz, akkor már sokkal jobb a kacsazsír, mert jobb a zsírsavprofilja.
Fogod magad és átíratod a kartonodat másik háziorvoshoz. Ez legyen az első lépés.
Hazafelé veszel egy üveg vodkát, meg gyógyszertárba B vitamint, valami olcsó szart, meg dohányt, átlátszó papírral. Hazaérsz. Bejelented anyádéknak hogy átmentél másik orvoshoz mert ez egy hülye. Péntek este kiraksz eléjük egy 2 decis poharat, teleöntöd vodkával, lehúzod, előveszed a vitamint, mondod hogy bedobok egy extasyt, rágyújtasz, mondod hogy rárántok ezer miligramm marihuanat, és elmész otthonról. Mielőtt kilépsz, mondod nekik hogy válasszanak, vagy ez, vagy hagyjanak a francba a töménytelen baromságaikkal.
Ekire, fűre ugrani fognak, legalább annyira a fejükben van mint a média által mint az eddigi hülyeségük.
Valahogy olvastass el velük pár cikket, vagy vigyél haza újságot, könyvet könyvtárból, ami a fehér liszt, cukor, szar minőségű zsírokkal kapcsolatos. Addig basz_tasd őket, amég abba nem hagyják a tipikus, még mindig 18. században élő magyar emberre jellemző, undorító makacs hülyeséget, és el nem olvassák, illetve fel nem fogják.
Mondjad valami edző (nem muszáj hogy testépítéshez köze legyen), hivatásos sportoló ismerősnek, hogy szánjon már rá 5-10 percet, akár telefonon beszéljen velük. A háziorvost meg oktasd ki, akár pár szakkönyvvel a kezedben ballagj be hozzá rendelési időben, és vágd az arcába hogy hülyeséget beszél. Illetve ha annyira biztos benne, azon kívül hogy kell, vázolja neked és anyádéknak szakmai szemmel hogy miért kell a kenyér, cukor, zsír, és miért jobbak ezek mint a rizs, tészta, olíva olaj, túró, stb... Valamint kérdezd meg tőle, van-e fogalma róla, mik egyáltalán azok az étrend kiegészítők.
Elmesélem mi történt:
Eltiltottak az internettől (megváltoztatták a wifi jelszót) mert hogy biztos az interneten a SZEKTÁK bíztatnak engem hogy így éljek... Ez most nem vicc.
Megint megkaptam, hogy milyen egyoldalúan táplálkozok, semmi hasznos tápanyagot nem viszek be. Nem eszek zsírt (felsoroltam, miben mennyi telített és telített zsír van, de sz*rják le), nem eszek cukrot (hiába mondom, hogy szőlőcukrot speciel ettem aznap is, az nekik nem jó, abban nincs olyan tápanyag mint a kristálycukorban), csak csirkemellet eszek folyton. Megkérdeztem, hogy akkor megvesszük-e 2000 forintért a marhát? Na ez feleselés volt, elfelejthetem az étrendemet.
Most mindig meg kell ennem egy süteményt, meg egy kanál kristálycukrot reggel-délben-este, mert ez kell a szervezetemnek.
Ja és a poén: miért nem eszek zöldséget?! Holott múltkor még az volt a bajuk, hogy túl sok brokkolit-karfiolt-kelbimbót-gombát stb-t eszek. Ez így egészségtelen, fehér liszt is kell a szervezetbe, meg rengeteg zsír!
Volt arra példa a héten, hogy azért kaptam nyaklevest, mert nem ettem meg az evőkanálnyi cukrot.
Jön a duma, hogy "mi csak jót akarunk neked, hogy ne álljon le a májad és ne dögölj meg!"
Igen, a rosttól, vitamintól, fehérjétől, lassú felszívódású szénhidráttól és normálisan elosztott telített és telítetlen zsírtól az emberek megdöglenek olyan k**va egészségtelen. Bezzeg a pizzának mennyi jótékony hatása van, azért kockás a hasuk szüleimnek is és a legtöbb embernek is!
Ez kész, nagyon ideges lettem. Most lazítottak a pórázon és levették a jelszót a netről. De csak úgy netezhetek, ha nem térek vissza soha erre a csúnya gonosz étrendre.
Ez agy nem mehet tovább!
Mondd a címed, odamegyünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!