Érdemes 3-4 kilós súlyzókkal bármit is kezdeni vagy az csak idétlenkedés?
Figyelt kérdés
Nő vagyok,de ez nem érdekel,a lényeg az,hogy szeretnék szálkásítani/feszesíteni és úgy gondolom,hogy a 3-4 kilós súlyzók csak bemelegítésre valók,de igazán jelentős edzést ezekkel nem lehet végezni.
A nőknél elterjedtek ezek a pici súlyok,de szerintem akkor is a nagy súlyok az igaziak,nem?
2014. jan. 12. 09:25
1/4 anonim válasza:
Gyakorlatfüggő!
Egy nőnek például oldalameléshez, döntött törzsű oldalemeléshez, lórúgáshoz, fej feletti tricepsznyújtáshoz, bicepszhajlításhoz, tárogatáshoz, esetleg még kitöréshez is stb... elég lehet a négy kiló.
Nyilván guggoláshoz, felhúzáshoz, vállból nyomáshoz stb... nagyon kevés.
2/4 anonim válasza:
ha átlagos testalkatú, 170 körüli nő vagy, 5 kilós súlyzók a minimum, amivel érdemes belekezdeni az alapgyakorlatokba. De ha már csinálod egy ideje, hamar áttérsz majd onnan is a 10 kilósokra, pláne, ha 170-nél nagyobb termetű vagy. Én javasolnék egy tárcsázható szettet, amit 5 és 10 kilósan is lehet használni, meg a kettő között is van lehetőség beállításra (általában 2,5 kg. a rúd, és 2x1,25 + 2x2,5 kg-os tárcsákat adnak hozzá).
3/4 anonim válasza:
Az elején oldalemeléshez jó, amúgy nagyon kevés.
4/4 anonim válasza:
csatlakozom az elsőhöz. gyakorlattól függ. a karra menő gyakorlatoknál kis súly is jó nehéz lesz egy idő után, sok ismétlésnél. ha kevés ismétlés van, akkor nagyobb, meg az alsótestre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!