66kg-hoz mennyi fehérje / szénhidrát kéne naponta?
ha természetes eredetűt kellene akkor egész gyümölcsöt kéne enni ami hatalmas mennyiség kéne legyen, hogy megfelelő mennyiségü cht vigyünk be...
A másik.
A máj glikogénraktárát feltölti (bár elvileg nehezen), de az izmoknak már nem használ. Elvileg májon keresztül leragad és nem jut el az izmokig megy a zsírba... bizonyos tanulmányok azt mutatták, hogy a fruktóz az a cukor ami a leghajlamosabb a zsírréteget kialakítani, mível az izomzat nem "égeti el".. ellenben a malto és a dextróz energiába megy az izmoknak... (a maltot egyesek nem bírják, gyomorban)
Ergo én nem hiszek ebbe, viszont edzés előtt energiának jó lehet, vagy edzés után max kis mennyiségben.
Gondoltam, hogy ezért van ennyi válasz ezen az egyszerű kérdésen.
Lehet én értem félre, de te-többek között-azt is mondod, hogy emberi szervezetben anyagcseretermékként alkohol jön létre?
Másik két kérdés: ha azt mondod, hanyagoljuk az étrendet, és inkább fókuszáljunk a kérdező edzéstervére, azzal azt mondod, a fejlődéshez fontosabb az edzésterv, mint a táplálkozás? Mégis hogyan fejlődne kiszámolt étrend nélkül?
Azt mondod, hogy fruktózzal kéne visszatölteni?
Nem azt mondom, hogy fruktózzal kellene visszatölteni, hanem az edzések utáni táplálkozásban szerepet kaphatnak a magas glikémiás indexű gyümölcsök, mint pl. a szőlő.
Mindez Charles Poliquin mesteredző megközelítése szerint, aki ezt az egész gyors-széndidrát rögeszmét akkor tartja indokoltnak, amennyiben a sportoló testzsírja kevesebb, mint 10%.
Vegyünk pl. a szőlőt! Azt írja az ilyen típusú szénhidrát bevitele lehet az összes bevitel 40%-a. Ez azt jelenti, hogy ha megcélzott mennyiség mondjuk 60 g szénhidrát, akkor 24 g összejöhet a szőlőből. Ez mondjuk pont összejön egy csésze szőlőből, ami 13 g fruktóz, és 11 g glükóz. Ezt természetesen a máj glikogénraktára teljes mértékben, és minden gond nélkül felveszi.
Ami a másik kérdés, az étrendi számolgatás. Mindennek helye LEHET egy komolyan edző személy (mondjuk versenyző) esetében, de az ilyesmi ilyen mértékben korábban ismeretlen volt a bizonyos sárga oldal elterjedéséig.
Ettől független a testépítés elmúlt 50-70 évében számtalan ember erősödött meg naturál módon is, két dologra különösen ügyeltek, az étrendi fehérje magasan tartására, valamint az összkalóriabevitel szintén magas mivoltára.
Nálunk súlyemelőknél az ilyesféle számolgatás teljesen idegen, élvonalbeli szinten is, most ennek ellenére szépen gyarapodik az izomzat. Hozzáteszem - Magyarországon a gyors CH, az alap kiegészítők, mint fehérje és vitamin PAKK teljesen egy kreált jelenség, ami üzletorientált. Tehát ezekhez szabják az információkat, a cikkeket, tanácsokat! Írd és mondd: fejenként legalább egy tízest legombolnak olyan kiegészítőkért, ami a korabeli tapasztalatok nem esszenciális egy kezdő, és egy light-osabb középhaladó szinten. Ez a pluszkiadás meglehet, hogy semmiben nem fog meglátszani elegendő étrendi fehérje és változatos táplálkozás esetén. Ellenben a szakszerűtlen edzéstervek - ha látjátok ezt a termekben - az évekig való egy helyben toporgást eredményezik.
Illusztráció: legjobb barátom, aki sohasem számolt étrendi CH-t, de távol tartotta magát az ipari cukroktól.
http://www.youtube.com/watch?v=HWew-0wZzJo
Tehát nincs edzés után gyors szénhidrát, sőt semmilyen szénhidrát, ami van az a 82%-os fehérje és egy jó dózis BCAA. Ezért alacsony a testzsírszázalék, mert kiküszöböltük a nagymértékű inzulinreakciót. Másfél órával később van egy hagyományos étkezés. Ellenben emberünknek volt edzésterve, két hónapra előre megírva, ez majd itt olvasható:
Azt, hogy az ipari szacharóz (fruktóz+glükóz), és ugyanígy a glükóz/dextróz rendszeres fogyasztása mit okoz valójában az emberi testben, idő hiányában ki-ki az utánjárására bízom, ha érdekli.
Szép napot Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!