Teljes test edzés sorrend?
Teljes test edzést végzek, (nem vagyok kezdő, de jobban szeretem mint az osztott edzést, és úgy érzem fejlődök ezzel is). De át szeretnék térni olyan teljes testes edzésre hogy a különböző izmokra való gyakorlatok felváltva követik egymást. pl
nyomás ferde padon
állig húzás
fekvenyomás
evezés stb
Működne úgy is ha összevissza csinálnám a gyakorlatokat ?
Fekvenyomástól nemigen lesz az egekben a pulzusod.
Most megint mi ez a szar?
Nem is arról szól, amiről beszélünk!
De nagyonis arról szól.
A súlyzós edzés nem kardió, fogod?
Csinálsz nyolc fekvenyomást, pihensz két percet, majd megint nyolcat és így tovább.
Vagyis klasszikus értelemben csinálsz 4x8 fekvenyomást! Ettől persze, hogy nem lesz az egekben a pulzusod!
Csakhogy ennek semmi köze a köredzéshez.
A köredzés az, hogy csinálsz nyolc guggolást, pihenés nélkül nyolc fekvenyomás, megint nincs pihenő csak nyolc felhúzás, majd pihenő nélkül nyolc húzódzkodás.
És ez egy kör, aminek a végére igenis megemelkedik a pulzusod.
Ez az ún. erő-köredzés, amikor csak súlyzós vagy saját testsúlyos, de erősító gyakorlatok szerepelnek egy körben.
Ez nem tömegnövelő edzés és nem kardió, hanem a kettő ÖTVÖZETE, KOMPROMISSZUM a kettő között!
De van állóképesség köredzés is, amikor ugrálókötelezzel egy percig, majd pihenő nélkül padra lépkedsz egy perci, majd négyütemüzől egy percig stb...
És van ennek a kettőnek is a keveréke;
Ezt nézd még meg;
http://www.youtube.com/watch?v=zMi7OsEWOic
07:49-től
Nem fogod fel, hogy nem súlyzós edzésből és kardió edzésből áll a világ?
Hanem vannak a kettőnek kombinációi is!
Én leírtam a saját tapasztalatomat erről amit írtál. Nekem sokkal jobb ha különveszem a kardiót meg az izomnövelő edzést. Mert amit írtál az állóképességi edzès ami (nálam) izmot nem hozott.
Köredzésben egyébként lehet szünetet tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!