Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyúrás, Fegyencedzés vagy...

Gyúrás, Fegyencedzés vagy Kettlebell?

Figyelt kérdés

Üdv!

Hát ez nem lesz egy egyszerű kérdés, attól tartok. Szóval régebben "gyúrogattam", de elgondolkoztam azon hogy ez kell e nekem. Aztán olvasgattam az utóbbi két sportágról ha úgy tetszik.

Jöjjön a lényeg.

Kidolgozott izomzatot szeretnék (szóval nem a 90-es bicepsz meg ezek a célom, hogy felpumpáljam magam szteroidokkal). Nem is akarok igazán nagy izmokat, itt a hangsúly azon van hogy erősebb legyek, szeretnék jó állóképességet mert az állóképességem olyan hogy ha valahol fél órát kell álldogálnom egy helyben akkor már nem bírja a lábam se. Szóval nem akarok felfújt ürge lenni aki kinyomja a 200 kilót, de 3 húzódzkodást se tud elvégezni vagy nem tud elfutni az utca végéig. :'DD

Tehát azt a módszert keresem amikkel ezekre szert tehetek:

- Állóképesség

- Erős, kidolgozott izomzat (nem esztétikai izmokra gondolok elsősorban)

- Hogy ne legyek fáradékony

- Gyorsaság

Előre is köszönöm. :)

2013. dec. 26. 10:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, iszonyat irreális képzeteid vannak a testépítésről, nem tudom, honnan.

A testépítők gyengék? Nincsenek kidolgozott izmaik? 3 húzódzkodás meg a befőttesüveg nyitása nem megy nekik?

Meg áruljátok már el, hogy ilyenkor mégis hogy a bús 3,14csába jön ide a koksz? Hogy mi a francnak kell ennyire egy kalap alá venni a dolgot, hogy testépítés=dopping. Pedig nagyon egyszerű: ha nem akarsz "felfújt szteroidos állat" lenni, akkor nem fogsz szteroidot használni, ennyi, gondoltad volna? :O

Ne csodálkozz, hogyha hülyeséget írsz, akkor ilyen stílust váltasz ki az emberekből.

Ha nem köt le a kondi, akkor valami hibrid, vagy kizárólag saját súlyos edzés, crossfit, bootcamp (de nem ám ez a laza kis divatbootcamp) vagy valami. Ha van időd olvasni: Fegyencedzés, Pavel könyvei: Kezdd el a kettlebellt!, Erőt a népnek, Meztelen Harcos, ezeken menj át, próbáld ki a módszereket, aztán majd eldöntöd, melyik fogott meg igazán.

Részkérdéseidre a válasz:

Állóképesség-->kardió edzés, amire nagyon jó a kettlebell, de az egyéni hozzáfogás nem javasolt, hanem egy képzett személytől kéne inkább megtanulni. Koordinációt, hajlékonyságot, funkci erőt stb. szintén fejleszthet.

Az izomzatot már leírtuk, meg különben is egyértelmű.

Ne legyél fáradékony, gyorsaság: állóképesség, rugalmasság, konkrét gyakorlatokra való edzés, hogy fejleszd őket, rendes életmód, ami nem hagy maga után kívánnivalót (étkezés, regeneráció, káros szokások mellőzése...).

De nem fogunk most neked könyvet írni, neked olvasni kéne, rengeteget még egyelőre. Hogy ne csak egy oldalról kapd az ívet, szerintem olvasd el a Sárga Kapszula című könyvet is a többi mellé. Jó olvasgatást!

2013. dec. 26. 11:11
 12/18 anonim ***** válasza:

#14 ez elég hülye hasonlat, mivel ő annyit mondott, hogy nem akar behemót állat lenni, egy szóval sem állította, hogy te/valamelyik családtagod/bárki más az lenne.

Tény, hogy vannak ilyenek, nyilván tisztázni akarta, hogy nem ez a célja.

2013. dec. 26. 11:12
 13/18 anonim ***** válasza:

Tudatlansága ellenére a szokásos sztereotípiákra alapozva alkotott meg egy képet, amivel gyorsan el is intézte a testépítést, és ezután elvárta, hogy segítsünk neki.

Ne mondd már, hogy asszisztálnunk kéne ahhoz, hogy valaki oltogatja a testépítőket. Mert nem annyit mondott, hogy "csak egy kevés izmot akarok magamra, tehát a súlyzós edzés kilőve", vagy valaki.

Hanem nem akar felfújt, lufiizmos lenni, aki nem tud 3-at húzódzkodni, és az utca végéig elfutni. Azért ne mond már, hogy ebből nem lehet azt levonni, hogy a súlyzós edzés következményei ezek.

A hasonlatom szerintem továbbra is helytálló.

2013. dec. 26. 11:17
 14/18 A kérdező kommentje:

Már megkaptam a választ a kérdésemre, köszönöm.

Aki itt akar maradni veszekedni, az maradjon.

Én lépek innen mivel megkaptam a választ, az értelmesen válaszolóknak köszönöm és a privit is, mert sokat segített. :)

2013. dec. 26. 11:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Sok sikert, de aztán nehogy elkezdj porozni.
2013. dec. 26. 11:24
 16/18 anonim ***** válasza:

A hasonlatod akkor lenne helytálló, ha kihagynád belőle a személyeskedést (hogy konkrétan az ő anyja az ordas k**va). Mivel ő is általánosságban beszélt, ez az akinek nem inge tipikus esete. A te példáddal élve, mintha azt írta volna, hogy nem akar ordas k**va lenni, nem pedig azt, hogy nem akar ordas k**va lenni mint anyád.

Vagy itt van aki kinyomja a 200 kilót, de nem tud 3-at húzódzkodni meg elfutni az utca végéig? Azt megértem, ha ő megsértődik ezen.

2013. dec. 26. 11:25
 17/18 anonim ***** válasza:

A gond ott van, hogy ha csak annyit mond, hogy nem akar ordas lenni, akkor senki nem asszociál a saját anyjára. Azonban most egy olyan szűk témakörön belül vagyunk, hogy a súlyzós edzés ténye azonosul a felfújt lufiizommal.

Tehát több nő van, mint testépítő, és mivel a testépítés egy sokkal speciálisabb életforma, mint a nők élete, ezért a felfújt izom sokkal jobban azonosítható a testépítéssel, mint az ordas k**** a nőkkel.

Ha ezt így nézzük, akkor valóban nem helytálló a hasonlatom, de az sem helytálló, hogy szerinted a "nem akarok felfújt izmokat" összeegyeztethető sértés azzal, hogy "nem akarok k**** lenni".

Értesz?

2013. dec. 26. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:
91%

Fel lehet háborodni, én sem akarom lefutni a maratont, mert nem érdekel, de nem kezdem el szidni a maratoni futókat hogy csak futni tudnak, ha azt szeretik csinálják. Sok sport van amit nem szeretek, nem csinálom, és kész, de minden sportolót tisztelek aki elért valamit, a sakkozót és biliárdozót is!

És ez a befőttes üveg is érdekes lenne. Magyarázd már meg, mért nem tudja lecsavarni?

2013. dec. 26. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!