Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A teljes testes edzés vagy az...

A teljes testes edzés vagy az osztott edzés a hatékonyabb?

Figyelt kérdés
Pl.ha az osztottat csinálom,nem leszek fáradékonyabb?

2013. dec. 24. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Naturálként teljes test heti háromszor a leghatásosabb. Hidd el ha 2 évig csinálod helyes változatos táplálkozással meghozza majd az eredményt. Heti 3szor edzésenként egy gyakorlat/ izomcsoport és összetett gyakorlatok. Guggolás, fekvenyomás, húzódzkodás, tolódzkodás, vállból nyomás, felhúzás, evezés. Ha csak ezeket csinálod váltogatva is elég. Osztott edzés a versenyzőknek való, akik mellé szép mennyiségü kemikáliát is alkalmaznak, de az sem kezdőknek való.
2013. dec. 24. 16:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, pl. egy 5 napos bontástól kezdőként hamar ki lehet "égni" naturálként. Az elején mindenképp adj időt a testednek, hogy pihenjen edzések közt. Ha úgy érzed egy nap, hogy nem állsz készen egy kemény edzésre inkább hagyj ki még egy napot, a plusz pihenő nem fog ártani.
2013. dec. 24. 16:04
 3/9 clint ***** válasza:
Én láttam mindkettőre példát... Az osztott a biztsoabb, mivel tuti regenerálodik az izomcsoport ha nem egy két naponta edzed..
2013. dec. 24. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyébként egyénfüggő és neked kell kitapassztalnod melyik működik jobban. Mindegy melyiket csinálod, mert a végeredmény ugyanaz lesz csak az eltelt idő változik.
2013. dec. 24. 16:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Kinek? Aki fizikai munkát végez, napi 4 órát alszik, agy aki ül egész nap, 8-9 órát alszik? És még sorolhatnám, genetika... függő. Ki kell próbálni.
2013. dec. 24. 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Én ~3 évig osztott edzést csináltam, magas ismétléssel, húzó-nyomó napokra szétosztva, de már eléggé stagnáltam egy ponton vagy 6-8 hónapja. Szeptemberben kezdtem egész testes edzést, december közepéig. Arányaiban majdnem annyit fejlődtem vele, mint az első 3 hónapban. Nagyon bejött, nem gondoltam volna.

Csak alap gyakorlatok, mindenféle nyomás (fekve, ferde padon, negatívba, rúddal kézi súlyzóval, mellről, fej fölé, nyak mögül, lábtoló, guggolás, tolódszkodás, homlokra engedések), és húzás (mellhez, nyak mögé, szélesen, szűken, evezés döntött törzsel, invertálva, fordított fogással, felhúzás, bicepsz rúddal, kézi súlyzóval, kalapácsba is néha). Több nem kell.

Minden izomra egy gyakorlat, ha heti 3x edzel akkor 3 sorozattal, ha 4x akkor elég a kisebb izmokra 3 sorozat is.

A lényeg hogy a hét végére megcsinálj legalább annyi sorozatot az izmaidra, mint ha osztottat végeznél.

Csak a megmozgatott súly kb. 2x annyi egy ilyen hét alkalmával, mint osztott edzésnél.

Pl. vegyük a mell edzést. Ha egy mell napon fekvenyomsz 80 kilóval 4x8-at, ferde padon nyomsz 25 kilós kézi súlyzóval 4x10-et, áthúzol 25 kilóssal 3x12-t, meg tárogatsz 13 kilóval 3x12-t, akkor 6,4 tonnát mozgatsz meg a melleddel.

Ha egy egész testes edzésen nyomsz első nap 80 kilóval 4x8-at, második napon nyomsz 30 kilós 1 kezessel ferde padon 4x10-et, harmadik napon negatívba 90-el 4x8-at, negyedik napon meg rúddal ferde padon, 60 kilóval 4x10-et, akkor 10,25 tonnát mozgatsz meg a melleddel.

Persze ez nagyon sarkítva, mert teljesen más terhelést ad az izomnak pl. egy negatív nyomás, mint egy tárogatás, össze sem hasonlítható. Meg a súly/ismétlés se biztos hogy stimmel, csak írtam valamit ami szerintem reális lehet. De a lényeg h majd. 2x akkora súlyt végzel mellre a héten.

A többi izommal is hasonlóan, sokkal több munkát végzel.

Célszerű előtte már 2 héttel elkezdeni ízület védőt elkezdeni szedni ha addig nem tetted, mert a majd dupla terhelésnek köszönhetően az ízületeid megérzik.

2013. dec. 24. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Persze az is lehet, hogy neked ez nem jön be, mint itt írták már, genetika függő.

Előző voltam.

2013. dec. 24. 20:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Most futottam át, elírtam: ha heti 3x edzel mehet mindenre 4 sorozat.
2013. dec. 24. 20:59
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Annyit még hozzá tennék, hogy az osztott edzésnél pont, hogy kevesebb időt regenerálódik maga a szervezet. Lehet, hogy az izmot csak heti egyszer edzed viszont az idegrendszer heti öt napot egymásután terhelés alatt tartod. Az edzés hatalmas stressz a szervezetnek egy teljes test edzéssel viszont hagsz magadnak minden edzés után egy néha két napot is regenerálódni.
2013. dec. 25. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!