Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tisztába tesszük azt, hogy...

Tisztába tesszük azt, hogy mit jelent, hogy nagy súlyokkal edzeni?

Figyelt kérdés

Én például soha nem tudom belőni a pontos súlyt vagy brutál mellé fölé lövök vagy nagyon alá..

tehát ha nagy súlyt választok akkor abból nem megy a sorozat

max 5x.

Ha ennél kisebbet választok akkor meg már jóval több is megy mint az előírt ismétlés szám....

2013. dec. 20. 15:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Vicces, de nálam is hasonló volt, sőt barátnőmnél is anno. Volt egy súly, aminél megy 12 ismétlés, de azért még menne 4-5, akár több is, jó, akkor emeljünk egy egységnyit, na azzal már 10 se ment. Aztán némi pihenőidő után ugyanez, tehát mintha nem fáradtam volna olyan mértékben, ahogy kéne. Fura.
2013. dec. 20. 16:47
 12/14 A kérdező kommentje:
Nálam is ugyan ez van!!!!
2013. dec. 20. 16:49
 13/14 SSanchez ***** válasza:
Meggyőződésem, hogy főleg az számít, hogy az adott izom mennyi időt tölt feszülés alatt. Elméletileg ideális a 48-60 mp, de ez nem azt jelenti, hogy bicepsznél 1 kg-val 60 mp-ig csináljuk, meglesz 70 ismétlés és akkor már jó, hanem tényleg fontos a súly belövése, én úgy szoktam csinálni, ha mondjuk olyan a súly, hogy 10 körül tudok belőle megcsinálni, akkor ilyen 5-6 mp-ig tart egy ismétlés és így megfelelő súlynál kijön a megfelelő feszülési idő. Én főleg azoknál alkalmazok nagyobb ism számot amiknél úgymond rövid a végrehajtási idő, pl hasprés, vállvonogatás, akkor ott nagyobb ism. számot lövök be, ennek megfelelő súllyal, szóval a lényeg az, hogy megfelelő súllyal megfelelő ideig legyen feszülés alatt az izom. Mert nem mindegy, hogy 12 ismétlést lassan, kontrolláltan csinálod meg így kijön a 60 mp (például,kitartóbb izmoknál 70-80 mp az ideális, elvileg) vagy gyorsan felrángatod és leejted és a 12 ismétlést megcsinálod 10 mp alatt.
2013. dec. 20. 16:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Így van Sanchez, főleg na naturálban nyomod. Csak érdekességképpen mesélem: nálunk a pultos gyerek brutál kinézetű. Csak nagy súlyokkal edz, azt rángatja marha gyorsan szabálytalanul. Egész nap péksütit, pizzát eszik. Utána egyből megy edzeni kajálás után. Egy gramm zsír nincs rajta, bármikor mehetne versenyre. Szóval eléggé genetikafüggő is. A kox az nem elég, hiszen a teremben sokan nyomják, de meg sem közelítik őt. Mit akarok ebből kihozni? Azt hogy valaki bárhogy edzhet, akkor is nő, mint a gomba.:)
2013. dec. 20. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!