Gerincferdüléssel konditerem és úszás? Doki javasolta a kondit
nem is tudom hol kezdjem. 17 éves srác vagyok. elég gyorsan nőttem,és a gerincemen jött ez ki. Mindig mondogatta a doktor nő, hogy járjak kondi terembe (kb 14 éves korom óta). De engem nem érdekelt nagyon.Rászántam haverommal magam hogy lemegyek lementem 1x, azóta is járok Dokihoz vissza mentem vizsgálatra és azt mondta hogy ezzel kezdtem vissza hozni a gerincemet.
Valaki írjon már valamit aki írt hozzá vagy hallott már ilyenről (jobb oldali mellkas deformitásom is van.)
heti 4 kondi és heti 1-2 úszás.
Egy jó ideje járok úszni (kb 8éve)
Ez jó így? Edzés tervet tud valaki írni mit csináljak mit ne ?(nagyjából tudom de azért még is.)
(szeretek focizni, meg minden sportot.)
Előre is köszönöm
Nézd meg ezt a videót; [link]
Nem pont gerincferdülése van a faszinak, de valami derékbántalma.
Egyértelmű, hogy amelyik gyakorlatnál fájdalmat érzel, azt alapból ki kell hagyni.
Plusz szerintem azokat a gyakorlatokat kellene kihagynod még, ahol függőlegesen terheled a gerincedet. Guggolás helyett menjen lábtológép, felhúzás ne menjen csak törzshajlítás súly nélkül. A vállról nyomás is ülve menjen.
A mellet viszont jól megtudod edzeni, ott főleg feküdni kell, ami nem terheli a gerincedet.
Különben neked kezdőként nem osztott edzés kellene, hanem heti három teljes testes edzés, mondjuk hétfőn, szerdán és pénteken. A többi napon mehet az úszás.
Én a következőket csinálnám;
Bemelegítés
1. Has: 3xamennyi megy Hasprés
2. Törzs: 3xamennyi megy Törzshajlítás
3. Comb: 3x10 Lábtológépezés
4. Hát: 3xamennyi megy Húzódzkodás (ha egyáltalán nem megy, akkor 3x10 Lehúzás csigán mellkashoz széles fogással)
5. Mell: 3x10 Fekvenyomás
6. Váll: 3x10 Oldalemelés ülve
7. Tricepsz: 3x10 Szűknyomás
8. Bicepsz: 3x10 Bicepszhajlítás ülve egykezes súlyzókkal
9. Vádli: Vádlizás lábtológépen
Nyújtás
Köszönöm:)
azért nem vagyok már kezdő:) februártól járok. elejinte átmozgató edzés terv volt. aztán 2 napos
most meg 3 napra van szedve. (saját)
csak érdelet biztosra minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!