Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nőnek gyorsabban az...

Miért nőnek gyorsabban az izmaim az úszástól, mint a kondizástól?

Figyelt kérdés

1 évig kondiztam megszakítás nélkül,elég nagy lettem az eredeti méretemhez képest. Akkor azt mondták nálam sokkal tapasztaltabb emberek,hogy nekem az átlagnál jóval gyorsabban nő minden izmom és ez egy nagyon jó adottság.

1 év után egészségügyi okok miatt abba kellett hagynom,azután leépültek az izmaim (kb az eredeti méretükre)

Nemrég elkezdtem úszni,hobbi szerűen.Napi 20-50 hosszt úsztam 25 méteres medencében.

Azt vettem észre,hogy jóval gyorsabban fejlődnek az izmaim,mint a kondizásnál.

Én úgy gondolom,hogy az lenne a logikusabb,ha a konditól lenne látványosabb a fejlődésem,nem pedig az úszástól.

Vajon mi ennek az oka?

2012. jún. 9. 13:07
 1/5 dirtboy ***** válasza:
100%

ezt izommemóriának hívják.

ha elértél már egy bizonyos szintet utána még ha le is épülsz de újra kezded gyorsabban eléred közel ugyan azt a szintet.

viszont úszástól nem fogsz afelé a szint félé menni szóval majd szép lassan abba marad ez a fejlődés.

2012. jún. 9. 13:12
 2/5 A kérdező kommentje:

értem

köszönöm a választ!

2012. jún. 9. 13:27
 3/5 anonim ***** válasza:
mondjuk azért nem ártana tisztázni,hogy 2-3 kilóról és 1-2 centi kerületkülönbségről beszélsz,vagy 15-20 kilóról 10centis kerület különbségről.
2012. jún. 9. 20:36
 4/5 A kérdező kommentje:

azért nem írtam centiket és kilókat, mert amikor elkezdtem kondizni,akkor elég sok felesleg volt rajtam! ahogy nőttem, úgy ment le a feleslegből is!

a bicepszem tudtam viszonylag pontosan mérni,mivel azon szinte csak izom volt akkor is: bal 9,5;jobb 10 centivel lett nagyobb.

a súlyom 19 kilóval lett több,de ennél több izmot szedtem fel az előbb leírtak miatt!

2012. jún. 9. 21:24
 5/5 A kérdező kommentje:
27 volt a testzsírszázalékom amikor elkezdtem a kondit, 8 hónap után 19-re csökkent.
2012. jún. 9. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!