Gyúrósok, akik sok állati fehérjét fogyasztotok nem féltek, hogy nagyobb eséllyel rákosok lesztek?
Tudok róla, és ez igaz is. De tudod én szeretem ezt a sportot, szeretek edzeni, szeretem az izmaimat. Mellesleg csak az idióták esznek 3g fehérjét vagy a felett testsúlykilónként, de ők a biokémiai alapokkal sincsenek tisztában. Pl. azzal, hogy a fölös fehérjét elégeti energiaként a szervezet, és a fehérje kalóriatartalma a szénhidráttal egyezik meg. Tehát csak szimplán elhíznak vagy nehezítik a diétát a sok fehérjével.
De szerintem ha az 1,8-2 g/kg fehérjémbe halok bele majd, hát istenem, ez van, legalább végigedzettem az életemet és ez boldoggá tett. Még mindig jobb, mint amit a vegák művelnek, szerintem a B12, folsav, kálcium, cink, vas, fehérje, esszenciális zsírsav hiány sokkal egészségtelenebb rövid és hosszútávon is.
Ez a hús sütèsétől függ. Ha túl magas a hőfok valami rákkeltő anyag szabadul fel. Viszont a rozmaringgal fűszerezett nagy mértékben csökkenti ezt a rákkeltő anyagot. Egyébként a fehér húsokban sokkal kevesebb ilyen DNS-re rátapadó rákkeltő anyag van mint a vöröshúsban.
Spektrumon néztem.
Kérdező ebben igazad van! Olyannyira, hogy meg sem lehetne magyarázni az ellenkezőjét;)
Mindennek van igazság alapja, ahogy a vega étrendnek is, csak az a gond, hogy mi emberek mindent túlmisztifikálunk és szabályok közé zárunk.
Itt az oldalon nem szoktunk 3-nál többet javasolni, 3-at is csak nagyritkán diétában. Amúgy ismered azt a szót, hogy prioritás? A helyedben pl. a szmogtól és a stressztől sokkal jobban félnék, mint a húsevéstől, kissé nagyobb esélye van, hogy attól kapsz rákot, sőt. Annak is nagyobb az esélye, hogy elüt egy autó.
Amúgy arra, hogy X helyen miért van kevesebb betegség, mint Y helyen, még ötezer okot találtak ki...
Most már egyre több kutató rájött arra, hogy a rákos megbetegedések tulajdonképpen hiánybetegségek
Vannak olyan orvosok/gyógyászok, akik év(tized)ek óta közel 100%-osan tudnak nem végstádiumos rákos betegeket teljesen meggyógyítani mindenféle "csodaszer" nélkül, "csak" azzal, hogy "mega" dózisban adnak a betegeknek vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, esszenciális zsírsavakat és esszenciális aminosavakat - persze nem ész nélkül, hanem megfelelő arányokat betartva.
Továbbá az is bizonyítást nyert már, hogy a rákos sejtek legnagyobb éltetője a cukor.
Olvass utána, ha nem hiszed.
Na most akkor nézzük a tényeket:
- A testépítők többsége az átlaghoz képest nagyságrendekkel TÖBB vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, esszenciális zsírsavat és esszenciális aminosavakat visz be a szervezetébe.
- A testépítők többsége nagyságrendekkel KEVESEBB cukrot fogyaszt, mint az átlag.
A következtetést mindenki levonhatja, hogy kinek van nagyobb esélye a rákra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!