Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudnátok nekem egy testépítő...

Tudnátok nekem egy testépítő edzéstervet vagy csak vmi leírást étkezésről, ilyesmit ajánlani?

Figyelt kérdés
Nem akarok azonnali eredményt csak normális alkatot. A combomról kéne ledolgozni főleg. Erre gyakorlat kéne. Nem vagyok kövér. Magamtól nem tudok rendes étrendet kialakítani. Köszi ha segítetek. Nagy állóképességem van erősségem a sprint és az úszás viszont az utóbbira nincs jelenleg lehetőségem. Bármilyen nehéz dolgot megcsinálok ahhoz, hogy erős és egészséges legyek. 14/L

2013. dec. 2. 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Sárga Kapszulát. Ingyen és legálisan letölthető.
2013. dec. 2. 19:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Edzésterv;

El kell járni konditerembe, és ott heti három teljes testes súlyzós edzést kell végezni. Az edzésnapok legyenek; hétfő, szerda és péntek vagy kedd, csütörtök és vasárnap.

Az alábbi gyakorlatokat csináld;

1. Bemelegítés: 5-10 perc szobabiciklizés + gimnasztikai gyakorlatok

2. Comb: 3x10 Guggolás

3. Törzs: 3x10 Felhúzás

4. Hát: 3x10 Csigán lehúzás mellkashoz széles fogással

5. Mell: 3x10 Fekvenyomás

6. Váll: 3x10 Oldalemelés

7. Vádli: 3x20 Álló vádligépezés

8. Has: 3xamennyi megy Hasprés

9. Nyújtás

Karra egyelőre még nem kell külön edzeni, mert a tricepsz kap fekvenyomásnál, a bicepsz és az alkar pedig lehúzásnál.

A súlyokat úgy kell megválasztani, hogy épphogy megtud csinálni az előírt ismétlésszámot.

Az étrend;

Ha izmosodni szeretnél tömegnövelő étrendre van szükséged. Ez azt jelenti, hogy számolni kell a bevitt tápanyagokat. Neked szükséged van napi 2 gramm fehérjére a testsúlyod minden kilójára számolva. Tehát ha 50kg a testsúlyod, akkor 2x50=100gramm fehérjére van naponta szükséged. Valamint napi 5 gramm szénhidrátra minden kilódra számolva.

Az sem mindegy, hogy ezeket miből viszed be! El kell felejteni a kakaós csigát, a müzlit meg a vajas kenyeret.

Fehérjeforrásnak húsokat (csirkemell, pulykamell, marha, nyúlhús) és halakat kell elsősorban enni, ezt kiegészítheted tojással, sovány sajttal és túróval.

Szénhidrátforrásnak a rizs és a zab a legjobb.

Ezek mellé kell még sok zöldség és egy kevés gyümölcs.

Vitamint és omega3-at még mindenképpen érdemes lenne szedned. A többi táplálékkiegészítővel szerintem még nem kell foglalkoznod, ha betartod a fentieket, akkor úgyis izmosodni fogsz.

2013. dec. 3. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!