Ha a fekvőtámaszt lassan csinálom az izmosít?
Ha a fekvőtámaszokat 8-12 ismétléssel csinálom az izmosít ? És ha már könnyen megy a 12 ismétlés akkor pedig lelassítom a mozdulatot pl 5mp le 5mp fel majd később még ennél is lassabbra veszem a tempót. Így lehet vele izmosodni ?
Persze megfelelő étrend mellett.
Megfelelő étrend kérdése. Ha lassabban csinálod, még nem okoz nagyobb izomfeszülést, tehát nem egyértelmű, hogy segíti az izomméret növekedését. Ezért használják az izomépítés céljára a súlyzós edzést.
Ettől függetlenül igen, meglátszik a testen, ha szépen kivitelezett fekvőtámaszokat nyomsz. Ha kell, akkor pedig nehezítsd a gyakorlatot. Sokan nem foglalkoznak vele, de a saját testsúllyal végzett edzések is nehezíthetők. Kezdve a szabályos kivitelezéssel, a lassú, koncentrált kivitelezéssel (mint írtad) illetve a gyakorlat változtatásával (gyors példa: egykezes fekvőtámasz).
Erre én is kíváncsi voltam, de szerintem is ne a nagy felfújt izmokra számíts, de szerintem (elméletileg, nincs tapasztalatom), erősebb leszel és kitartóbb ha lasabban csinálod és szabályosabban. Bár cáfoljatok ha nem jól gondolom. Csak az elméletben szerintem sokkal jobb így csinálni 10et mint gyorsan rángatózva 20-at, bár lehet néha kombinálni, hogy ne álljon be egy gyakorlatra a tested.
De ha csak a külalak számít, akkor nem. Ez nem külalakra erősít, hanem erőre erősít, mint a fegyenc, ahol lehet vékonyabb, de sokkal erősebb leszel mint egy felfújt. (példának. Egy normál kép Bruce Leeról vagy mondjuk Klitschkoról, nem tűnnek olyan izmosnak, láttál már sokkal "erősebb" embert is, de nem kérdéses ki maradna talpon az utcán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!