Azt olvastam, hogy a Csirkemellben 21,2g, míg a pulykamellben 24,6g fehérje van. Ezek szerint edzéshez jobb a pulyka mint a csirke?
A sertés nem drága a csirkéhez képest..
A marha igen. A sertést azért nem ajánlják, mert az általános testépítés mint sport az orvostudomány és dietetika azon tanain alapul, amelyek valóban hús és zsírfóbiás nézetek (persze nem hitelesek, de léteznek).
Na most a fehérjefóbiát egy testépítő általában levetkőzi. Már ha fejlődni akar..
Viszont mivel az étkezés inkább szénhidrát + fehérje alapú, így egyrészt elképzelhető hogy van oka a zsírszegény táplálkozásnak (tehát pl. a sertés kerülésének) abban az esetben, ha a zsírral ÉS sok szénhidráttal bevitt kalóriák együtt veszélyesebbek ('károsabbak') mint a sok szénhidráttal és kevés zsírral bevitt kalóriák.
Én azt mondom, hogy ha egészséget nézünk, akkor legbiztosabb a kevés szénhidrátfogyasztás lenne, viszont nyugodtan lehetne zsíros húst fogyasztani. VISZONT ha valaki mondjuk testtömeg kilogrammonként 2-3 g szénhidrátot akar enni (keményítőt főleg) akkor ez már eleve nem túl egészséges, és ilyen állapotban lehet, hogy a zsíranyagcsere már nem lesz megfelelő. Akkor meg inkább ne egyen sok zsírt.. tehát ezért a csirkemell és nem a sertés.
De normális esetben a zsírfóbiának nem lenne jelentősége, mert egy megalapozatlan elmélet, és nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!