A vállam kissé el van maradva a többi testrészhez képest. Szeretnék valami jó edzéstervet amivel feltudnám hozni? Kérek valakit segitsen, .
Tedd hétfőre, amikor a legkipihentebb vagy, és csináld a következőket;
4x10 Oldalemelés
3x10 Állva nyomás mellről rúddal
3x10 Döntött törzsű oldalemelés
Ennyi.
attól függ mennyi ideje edzel, milyen a regenerációt, milyen gyakorlatokat kedvelsz és mit utálsz.
ha ezeket tudnánk, könnyebb dolgunk lenne.
nekem így nézett ki az edzéstervem, mikor verseny előtti készülődés van.
oldalemelés
nyakból nyomás
ez a két gyakorlat egyszerre elvégezve, szuperszettben, de ebben a sorrendben
4*10
minden sorozat közt egy perc pihenő
állighúzás 4*10
egykezes nyomás 4*10
ha van még erőd akkor vállvonogatás...
nekem ez bevált, de ha megterhelő a nyakból nyomás neked, akkor lehet mellről nyomással helyettesíteni.
6-8 hétnél ne csináld tovább, és utána egy hétig pihentesd a válad.
sokan csinálják a döntött törzsű oldalemelést.
mivel versenyre készülő bodysokkal is sokat edzem, sokat is beszélgetek velük...ők sem nagyon csinálják, van aki igen, de a többség nem nagyon.
sokan lenézik a nyakból nyomást, főleg a kezdőknek nem ajánlják.
nos nekem az összes versenyző ismerősöm csak nyakból nyom, mellről egyik sem, és nem 40-50 kilóval, hanem néha 100 kilóval.
ez a gyakorlat viszont a hátsó fejet is megedzi!és jóval közvetlenebb hatást biztosít egy izomstimulációra, mint a mellről nyomás.
de ha nem edzel olyan komolyan,inkább mellről nyomj.
amúgy úgy lehet variálni, az edzéstervet ahogy akarod, én a sajátomat írtam le, amivel készülni szoktam.
ezt mindenki maga dönti el, érdekes ezen az oldalon, pár ember elkezdte nyomni egy két éve ezt a szöveget, h mellről kell nyomni, mert kíméli a vállat, lehet nekik vmi izületi betegség előjött, és ezért mindenkinek ezt írták.
a sport miatt viszont én rengeteg edzőteremben megfordultam, pont az ellenkezőjét láttam.
aki komolyabban edzet, az mind nyakból nyomott, persze ha fáj, vagy inkább megelőznéd a fájdalmat, akkor nyomj mellről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!