Mondanátok élelmiszert "jó zsír" bevitelre? Ne kieget, hanem élelmiszert.
Igen, süsd kókuszzsírban. Kicsit más tészta ugyan, de ez is nyugodtan mehet bármikor, sütésre ez a legjobb!
És jó volna az omega3 igényt is fedezni.
Rántotta alá kókuszzsír, libazsír (!), kacsazsír (!), (ennek a háromnak a zsírsav-összetétele egész jónak mondható, ráadásul a kókuszzsír magas hőmérsékleten is igen stabil szerkezetű marad), esetleg olívaolaj nem túlhevítve, mert annyira nem hőstabil.
A fentebb említett növényi olajok hidegen sajtolva, és nem hőkezelve fogyasztandók, tehát rántotta alá inkább ne tedd, mert a legtöbbjük ilyen hőmérsékleten már nem stabil, és rákkeltő transzzsírsavak keletkeznek bennük - elveszted a réven, amit megnyertél a vámon.
A szőlőmagolaj magas hőfokon is stabil, de kár szétégetni az egyéb jó hatóanyagait.
A földimogyoró olaj ugyan 220 fokig hőstabil, de nagyon sok benne az omega 6, gyulladáskeltő, ráadásul a földimogyoró hüvelyes növény, jelentős a lektintartalma.
Egyél viszont sok halat az omega 3 bevitel növelése érdekében, hazai halak közül a busa és a pisztráng jön szóba. Egyébként tengeri halak, kiemelkedően a lazac, makréla. Egyél naponta egy evőkanál halolajat (jó minőségűt, a forrást nagyon nézd meg!). A kapszulásak sokkal drágábbak, mint a kanalas változatok.
Egyébként 3 tojás már önmagában képes teljes epeürülést kiváltani, nem kell alá sok zsiradék :). Használj jó minőségű teflon vagy kerámia serpenyőt. Vagy egyél lágytojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!