Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jelentős túlsúly leküzdéséhez...

Hannkah kérdése:

Jelentős túlsúly leküzdéséhez segít a kondizás a diétázás mellett?

Figyelt kérdés
A férjem ügyében kérnék tanácsot! 190 cm és 150 kg. Szeretnénk, ha leadna egy jó pár 10 kg-t és ehhez én intézem a diétáját könyvek, net alapján (kalória stb.), ő pedig konditerembe szeretne járni, hogy élvezze is a fogyókúrát. Heti hány edzést javasoltok és mit? Illetve milyen étrendkiegészítőket (fehérje stb. NEM szteroidok)? Nem izompacsirtát szeretnék belőle!!

2013. nov. 8. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:

az ő súlyával séta, heti minimum 3-4 de akár minden nap, 40-60 perc séta minél tempósabb, megfelelő étrend mellett, garantáltan fogyni fog... én 125kg voltam decemberben, nemrég értem el a 85kg-ot.

itt az étrend amivel kezdtem az egész egészséges életmód dolgot, az első 30kg-ot ezzel adtam le:

[link]

az aerob mozgás a leg lényegesebb, aztán, ha már nem lesz ilyen brutálisan kövér, akkor mehet a súlyzós edzés... étrend-kiegészítő protein mehet, + nagyon nagyon fontos a multivitamin és a c vitamin. c vitaminból 2-3000mg minimum/nap multivitaminból meg valami normálisabb, pl multi pro plusz, semmi képen sem, aktival, meg ilyesmi tengerimalac adagok...

2013. nov. 8. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Végezhet súlyzós edzést is közben mellette, ha van rá ideje, de fogyás szempontjából az aerob a fontosabb. A súlyzózással csak elejét veszi valamennyire annak, hogy izmot veszítsen, amihez persze diéta is kell, de lefogyni nem súlyzós edzéstől fog.
2013. nov. 8. 21:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Tudom, hogy nem a súlyzózástól fog fogyni, azt csak úgymond kedvtelésből csinálná, hogy valami jó is legyen a fogyókúrában.
2013. nov. 8. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy élvezné a súlyzózást. Inkább sétáljatok együtt nagyokat, kirándulással egybekötve, erdőben, hegyen, minden hétvégére be lehetne iktatni valami nagyobb túrát. Hétköznap meg otthon a környéken.
2013. nov. 8. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a súlyzós edzés a legjobb diétában, nekem ez a tapasztalatom.

De ekkora túlsúllyal ne a kondival kezdjen, először "tanuljon meg" sétálni, ha az megy, akkor mehetnek a teljes testes átmozgató edzések (először súlyok nélkül, csak maga mozgás legyen meg, később rúddal, majd kb. 3 héttel később az első súlyokkal).

2013. nov. 8. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!