Szedek minimális vérnyomás csökkentőt, kicsit magas a vérnyomásom, szedhetek legális teljesítmény fokozót?
Amiket felsoroltál nem "legális teljesítmény fokozók" hanem étrend KIEGÉSZÍTŐK.
Az energizálók közül kerüld a koffein tartalmúakat (tehát kb mindet), de kreatin, fehérje, stb.. minden gond nélkül mehet.
Kerülheted. Meg esetleg nem vérnyomáscsökkentőt kellene enni (...)
Hanem
- csökkenteni a ch bevitelt, de utána tudok nézni neked hogy valójában a nyugati táplálkozás mely pontja köthető leginkább a vérnyomásproblémához. Szerintem a finomított keményítő.
- taichizni, ez nem akármilyen mozgás. de hát más mint a gyúrás, de lehet a kettőt együtt
- ha már gyógyszer, akkor gyógynövény legyen, és szintén választhatnál gyógynövényt 'energizálónak'.
Már ha ezek a gondolatok számodra is valami értéket képviselnek, vagy legalább szimpatikusak.
Annak már utánanéztem.
Azt fogjuk találni, hogy magas vérnyomás betegeknél általában fennáll már valamilyen fokú inzulinrezisztencia illetve várható a cukorbetegség.
Miért?
A metabolikus szindróma kialakulása a finomított szénhidrátfogyasztáshoz (és szerintem a tejfogyasztáshoz) köthető, jellemzői pedig az IR, magasvérnyomás betegség, elhízás. Tehát minimum a ch bevitelt kell beszabályozni és a szénhidrát anyagcserét normalizálni. (szerintem mellette nem árt tájcsízni).
És akkor pár hónap alatt normalizálódik a vérnyomás is, persze a testmagassághoz képest, nekem sosem lesz olyan alacsony vérnyomásom mint egy 175 cm magas embernek..
Másik a fruktóz, úgy tűnik a kristálycukorral és a glükóz-fruktóz szirupos üdítőkkel bevitt sok fruktóz szintén hozzájárul a magas vérnyomás kialakulásához (de pontosabban szerintem az egész metabolikus szindrómához).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!