Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyors hatásos fenékformáló edzés?

Gyors hatásos fenékformáló edzés?

Figyelt kérdés
2013. nov. 1. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Túl gyors nincs, hatásos van.

Saját súllyal vagy plusz súlyokkal végzett heti egy egyórás intenzív lábedzés: guggolás, kitörés, merevlábas felhúzás, hátrarúgás megedzik többek között a feneket is elég jól.

2013. nov. 1. 23:00
 2/8 anonim ***** válasza:
A farizom edzése: [link]
2013. nov. 1. 23:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Valóban nincs gyors, hatásos azonban annál inkább.

Egyszeri hosszú helyett inkább többszöri rövidebbet javaslok, a kulcs a nagy terhelésben van, nem a magas volumenben és a lefáradásban. Ha hosszú edzést képes vagy végigvinni egy testrésszel, az azt mutatja, hogy alacsony az egyes ismétlések végrehajtásakor fellépő terhelés, és ilyen esetben hiába növeled az elvégzett sorozatok és ismétlések számát, nem lesz az erősödés/izmosodás mértéke nagyobb, csak az idegrendszered fárad jobban. Ezzel szemben a nagy terhelés megadja a szükséges ingert az izomnövekedéshez, ami gyakoribb, heti 2-3 edzést igényel.

A guggolás és a kitörés nagyszerű combgyakorlatok, azonban a farizmoknak vajmi kevés terhelést adnak; bebizonyosodott, hogy a maximális súlyterheléssel végzett guggolás kisebb mértékben veszi igénybe a farizmokat, mint egy közönséges, csupán saját testsúllyal elvégzett farizomhíd. Ugyanez érvényes a kitörésre is. A farizom edzésére a nagy súlyokkal végzett csípő hiperextenzió a legalkalmasabb és kísérletileg bizonyítottan a leghatékonyabb.

Mindez értékes információ számodra, azonban a legfontosabb a megfelelő hozzáállás, ami a kérdésedből (GYORS) világosan látszódik, hogy nálad hiányzik. Nincs gyors eredmény a testfejlesztés világában. Ha emiatt neki sem állsz, akkor nagyon rosszul közelíted meg a dolgot. Türelem és kitartás a dolog nyitja.

2013. nov. 2. 01:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kedves 3 kommentelő hidd el nagyon kitartó tudok így is heti 5-6 szor vízilabdázom :-) de egyébként, az hogy gyors úgy értettem hogy hamar látszani fog az eredménye.... köszönöm mégegyszer:-)
2013. nov. 2. 11:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdető, akkor megnyugodtam, hogy van megfelelő kitartásod. :) Ellenben a gyorsat én is pontosan úgy értettem, ahogy te, azaz, hogy hamar jelentkezik az eredmény, és megjegyzésem továbbra is fenntartom, hogy nincs ilyen. Gondolom nem a múlt héten kezdtél sportolni, így már van egy alapvetően jó izomzatod, de így is a megfelelő, célirányos fenékedzés megkezdése után jó néhány hónap, mire változások állnak be.
2013. nov. 2. 12:47
 6/8 A kérdező kommentje:
A néhány hónap az teljesen oké :) egyébként mér 3 éve hogy csinálom:)és kapus vagyok avaagy sokat taposok :D
2013. nov. 6. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Az derék! :) Sosem értettem, hogy hogyan kell taposni és hogyan lehet általa derékig kint lenni a vízből. Mondjuk nem vagyok egy jó úszó. :)
2013. nov. 7. 15:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Én már jobban is ki tudok jönni huhúú :)
2013. nov. 10. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!