Hogyan lehet az izmok "növesztése nélkül, erőssé válni?
Arra gondolok amit a calisthenics művelői csinálnak, hogy szinte semmi izom nincsen rajtuk, de nagyon erősek. Sőt, inkább a shaolin templomok lakóira, akik még kevésbé izmosak és még "durvább" erőkifejtésre képesek. Egy barátom emlegetett valami olyasmit, hogy "az idegek edzése". Ez lehet a kulcs? Mit jelent ez egyáltalán? Lehetséges méretben kisebb, mégis nagyobb erőkifejtésre képes izmokat építeni vagy az akaraterőt kell edzeni igazából elsősorban?
Előre is köszönök minden segítséget.
A Calisthenicsesek azért izomtalanok mert nekik az másodlagos és rendszerint nincs étrendjük + vagy állóképességre vagy erőre edzenek. Többnyire nem kapnak akkora terhelést mind sulyzós edzéssel.Ezáltal majdnem teljesen elkerülik az izomépítés lehetőségét.
Amúgy több calisthenicses izmosabb mint soványabb.
megnézném én azt az erősnek mondott szerzetest vagy calisthenics-es embert, aki erősnek gondolja magát...
ugyan papa, guggolj már bele 150 be párat...:)
na ott ki is fúja az erő.)
Leegyszerűsítem inkább, mert látom nagyon leragadtunk a calisthenics témánál amint megemlítettem:
Hogy lehet izomtömeg növelés nélkül erőt növelni?
kedves tomasu és kérdező!
van jay cutler izomzatú ember is aki ezeket megtudja csinálni...
lehet ámulni-bámulni:)
http://www.youtube.com/watch?v=AzNb6KCok9o
de mivel a testépítők képesek erre(nem mindegyik), visszafelé már nem igaz...megnézném azt a 60kilós szerzetest aki remegő lábbakkal beleguggolna a 150kilóba:)
akár csak egyet is, nem megmozdítani, hanem teljes mozdulatot végigvinni:)
szergej , azért kiváncsi vagyok, h mit mondanak a videóra...
mert h ugye azt feltételezték h egy mr olimpia szintű testépítő nem tud ilyet csinálni...nos a videón nem az látszódik...
úgy,hogy edzel,mint az állat,de nem léped túl a napi cal igényed,vagyis nincsen tömegnövelő étrended.
itt van pl ez a ropi csóka,mégis rohadt erős-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!