Szóval ma este egyszer csak arra ébredtem, hogy a jobb vádlim iszonyat rahedli de rohadtul gyilkos elvetemült állat módon begörcsölt, és vagy fél percig tartott ez a feszült állapot. Ki kellett ugranom az ágyból és rátámaszkodtam a jobb lábamra, máshogy egyszerűen nem bírtam ki. Ordítoztam is hozzá rendesen. És az a gáz, hogy ez az egész görcsölés már egész sokszor előfordult. Mi a rák okozhatja ezt ?
#vádli#izomgörcs#rohadtul elegem van mindjárt leflexelem a lábamat
2013. okt. 15. 23:51
1/9 anonim válasza:
Én is sokszor tapasztaltam ezt, hogy gyanútlanul kinyújtózom félálomban, még a tudatomnál se vagyok igazán és BAMM, tényleg beszarás kategória a fájdalom.
Amit észrevettem, hogy mikor jön/jött elő:
- Dehidratált állapotban, amikor valamiért keveset ittam vagy nagy meleg volt, esetleg még tini koromban sokat piáltam
- Halmozottan fáradt állapotban, amikor sorozatban 3-4 nap nem sikerül 4-5 óránál többet aludni.
- Ca, Mg hiány
- Egyes ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítók napokon át tartó szedésénél is előjött (műtét miatt, pont a lábamat műtötték szóval király volt)
2013. okt. 16. 00:03
2/9 anonim válasza:
Kállium hiánytól is lehetséges!Nekem attól volt.
2013. okt. 16. 00:13
3/9 anonim válasza:
Sport után nem lazítottad le megfelelően a lábikrád izmait (Masszázs,izomlazító krémek)Nekem csak a masszírozás segít,ha begörcsöl a vádlim,és még úgy is iszonyú fájdalmas egy darabig. De persze előfordulhat,magnézium,káliumhiány is,vagy nem megfelelő mennyiségű folyadék,de akár keringési rendellenesség is.
2013. okt. 16. 00:38
4/9 A kérdező kommentje:
Rossz lazítástól vagy ilyesmitől nem igazán lehetett, utoljára még talán nyáron vádliztam, viszont mostanság az elmúlt egy-két évben egész gyakran szoktak az izmaim remegni. Egyszerűen mintha a bicepszemmel játszanék, tök random benyom egy ilyen Harlem Shake-et. De ez például a vállammal is volt már. Csak vádlin kívül sehol sem fáj. Szóval tök fura.
2013. okt. 16. 01:24
5/9 anonim válasza:
Nekem magnézium hiánytól volt, mióta szedem, nem jött elő. Piszok egy hatékony ébresztés éjjelre, az tuti..
2013. okt. 16. 05:52
6/9 anonim válasza:
Stresszes életmódtól könnyen lehet.
2013. okt. 16. 08:47
7/9 anonim válasza:
Én is ugyan igy vagyok mint te kérdezö néha begörcsöl de csak reggel mikor ébredek. Én ki szokta nyujatani a lábamat igy hamar elmulik a fájás.
De szedj multi vitamint szerintem vitaminhiánytol is lehet.
2013. okt. 16. 13:31
8/9 anonim válasza:
ÚÚÚ velem is előfordult párszor már...
2013. okt. 16. 15:07
9/9 Swift12 válasza:
Volt már valakinek olyan, hogy bár a görcs reggel elmúlt, a fájdalom és (járásnál) a belenyilallás megmarad? Sajnos nem volt otthon calcium/magnézium és csak este tudtam szerzeni. Sokat kellett járkálnom érte, és mire hazaértem már marhára fáj a lábam - de csak ha megnyomom a vádlimat, vagy ha járkálok. :( Meddig szokott ez tartani általában? Volt már ilyen görcsöm korábban, gyerekkorom óta, de ennyire durva még nem volt, illetve már jó ideje (tán egy éve) nem is fordult elő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!